В новините
 
28.03.2024 21:49
Търсене
 
 
17.11.2010
Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015
Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.
19.10.2010
Форфелдер: Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е ималФорфелдер: Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е имал
„Ако още веднъж следвам, бих се заинтересувал от факултета по обществени науки във вашия университет”, пошегува се в благодарствената си реч Форфелдер, възпитаник на прочутия университет Хайделберг, който е най-старият в Германия. „Балъков е най-добрият играч, който „Щутгарт” някога е имал”, обърна се високият гост към присъстващия на церемонията мениджър на „Черноморец - Бургас”. Събитието уважиха областният управител Константин Гребенаров, кметът Димитър Николов, председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, председателят на Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец - Бургас” Митко Събев, членът на ръководния орган на футболния клуб Душан Буковац, много преподаватели и студенти, служители на ПСФК “Черноморец – Бургас”.
29.09.2010
Кметът Николов даде старт за изграждане на бургаското ларго
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника. „Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов. Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |