В новините
 
29.03.2024 02:22
Търсене
 
 
13.11.2010
Бургаски приливи - кръчмарски нощи или играта на буквите
Наскоро наша приятелка, силен разследващ журналист, разказа за съпруга си, друг силен журналист и популярен водещ, че при дочуване на звукосъчетанието "абъвъ, добавил - "Следващата партия ще е "въгъзъ" - само това остана свободно.". Е оттук нататък се питаме, като чуете АБъВъ, какво ше си спомняте първо!
Бургас е град на брега на Черно море. Приливи, отливи, слънце, тук там мъгла, морячета, девойчета, въздишки до обърната на плажа лодка. Морето от развълнувани членове се мести от един крачол в друг, създавайки въздушна възглавница под корабчето на съответното трибуквие, посветено на диофантовите уравнения, в които освен X и Y, се използва и буква на кирилица. Голямото местене от БКП към СДС, от СДС към други гащи и пръц - в бельото на ГЕРБ, създаде устойчиви на замърсяване членове, които  преобразуваха Републиканска  в симеон и дори я изправиха.
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |