В новините
 
29.03.2024 07:48
Търсене
 
 
16.09.2010
Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи
Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.
13.09.2010
ОПТИМИСТИЧЕН СТАРТ ЗА АЙТОСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ
С близо 50 първокласника повече ще стартира новата учебна година в община Айтос. Броят на учениците, които ще се обучават в общо осем учебни заведения в общината е 2 562-ма. От Дирекция „Образование” в Община Айтос съобщават, че готовността на детските градини и училищата за новата учебна година е много добра. Оптимистично начало за айтоския образователен старт е фактът, че паралелките, предвидени по план са запълнени, групите в детските градини пък са буквално препълнени. Във всички учебни заведения са извършени ремонти, което е доказателство, че директорите от община Айтос успяват много отговорно да управляват делегираните бюджети и освен за заплати и издръжка на училищата, отделят средства и за по-добрите условия в класните стаи. Подменят се дограми, прави се вътрешно боядисване, ремонтират се отоплителните инсталации, сервизните помещения и т.н. Преди първия училищен звънец всички ремонти са приключени, съобщават още от просветната администрация. И шестте общински детски градини със своите филиали в населените места се готвят да открият новата учебна година на 15 септември. В продължение на две години всички детски заведения в община Айтос бяха основно ремонтирани по проекти и програми. През това лято имаше само частични ремонти и препокриване на покривите, заради дъждовете и бурите. В момента се обновяват и съоръженията на детските площадки в дворовете на детските градини в Айтос. Все още няма официален нормативен документ на МОМН за задължително целодневно обучение на първокласниците, но в айтоските училища вече имат нагласи и се опитват да създадат условия, там където такова обучение може да се осъществи. Но в част от учебните заведения на територията на общината, това за сега не може да случи, тъй като не навсякъде има изградена база за столово хранене, е позицията на образователната дирекция.
30.08.2010
звезди излизат на XXV Международен Турнир „Купа Бургас 2010”
Най-добрата младежка двойка в латиноамериканските танци Иван Карастоянов – Никол Николова от КСТ „Бургас 75” ще атакува челната десетица на световната рейтинг листа. Това ще стане на предстоящия в края на идващата седмица най-голям международен турнир у нас - IDSF International Open „Купа Бургас 2010”. За първи път тази година за младежи от 17 до 19 г. ще се проведе открит турнир, който носи точки за световната ранглиста. В момента Иван и Никол заемат престижното 12-то място в класацията на Международната федерация по спортни танци /IDSF/ с 210 точки, което е най-големият успех за българска младежка двойка. Участието на талантливите възпитаници на Бургаския клуб в турнира „у дома” ще им даде възможност да спечелят нови точки в актива си и да се придвижат напред в световната класация.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
01.02.2010
Ученици и бивши учители обсъдиха традициите и историята на своето училище
Ученици и бивши учители от ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал Победа обсъдиха традициите и историята на своето училище. Срещата бе част от проекта за обогатяване извънкласните занимания на учениците „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”. 30 деца от 4 до 8 клас членуват в клуба, зает със задачата да представи символите, обичаите и традициите на своето училище. Малчуганите посрещнаха с цветя и стихотворения учителите на своите родители, след което представиха настоящия училищен живот, изучаваните предмети, проектите, в които участват и празниците, които честват. С мултимедийна презентация, изработена от самите тях, децата показаха как училището им се е променяло през годините, танците и песните, които изучават. Учителите на свой ред разказаха своите спомени за двора на училището, сутрешната гимнастика преди първия звънец, учебните занятия и в съботния ден, празнуването на тържества като Коледа, Нова годин, Първа пролет, 8 март и др.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |