В новините
 
28.03.2024 12:39
Търсене
 
 
02.11.2010
Откриват паметника на поетесата Петя Дубарова
Броени дни остават до откриването на паметника на Петя Дубарова в Морската градина на Бургас. Мястото, което е отредено за поставяне на монумента, е алеята на която се намира и паметникът на бургаския поет Христо Фотев, до „бялата чешма”. Дългоочакваното събитие е насрочено за 5 ноември /петък/ от 16.30 часа, когато е и началото на музикално-поетичния спектакъл, посветен на младата поетеса. В програмата ще прозвучат стихотворения и песни по стихове на Петя Дубарова, изпълнени от актрисата Юлияна Султанова и Ваня Костова, песни на бардовете Иван Ненков и Георги Богданов и стихотворение на бургаската поетеса Венда Райкова, посветени на Петя. Освен това ще бъдат прожектирани и автентични кадри от българския игрален филм на режисьора Георги Дюлгеров „Трампа” от 1978 г., в който участва и Петя Дубарова.
01.02.2010
Избраха проекта за паметник на поетесата Петя Дубарова
Вече е ясно как ще изглежда паметника на поетесата Петя Дубарова в Бургас. След 2 седмици гласуване в интернет и двудневни обсъждания на журито, в които участваха и авторите на идейните концепции, днес /28 януари/ бе обявен победителят в конкурса за паметник на именитата поетеса. Проектът бе избран сред 24 творби на скулптори от цялата страна. Той е дело на бургаския автор Радостин Дамасков /1-ви в гласуването с 1403 гласа и журито/ и „отразява най-точно духовността на Петя”. Това сподели майката на поетесата Мария Дубарова по време на пресконференция, провела се в градската художествена галерия „Петко Задгорски”, в която са изложени всички участващи в конкурса произведения. В срещата взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, членовете на журито и представители на инициативния комитет за изграждане паметник на Петя Дубарова.
22.09.2009
Не само децата, а и родителите останаха възхитени от видяното на „Лазур”
Родителите, които доведоха децата си на „Лазур” в неделя, останаха възхитени от Деня на отворените врати. Мнението, че всичко е супер, беше единодушно. Соня Ганчева: Тук съм с двете си момчета Кристиян на 10 г. и Максим на 4,5 г.. Видяхме нещо уникално. Големият ми син тренира какво ли не. Сега се е спрял на карате и волейбол, но като усети днес празника на стадиона, със сигурност ще се запише и на футбол. Вечерта преди Деня на отворените врати не можа да спи от нетърпение. Иван Монев: Денят на отворените врати е проява, с която се прави нещо добро за Бургас. Невероятно е да видиш на едно място толкова много усмихнати хора и най-вече възторжени деца. „Черноморец” върви отлично в първенството, а с подобни прояви ще спечели още повече почитатели. Тук съм със синовете си Димитър н 6 г. и Алек на 1 г. Баткото вече е много запален по футбола и не пропуска мач на „Черноморец”. Много се радваше, когато биха „Пирин” с 2:1.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |