В новините
 
29.03.2024 15:52
Търсене
 
 
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
21.07.2009
Започна строежът на нов павилион в бургаската детска градина „Морска звезда”
По-малко от месец след като стартира разширението на детска градина „Раковина”, днес /21 юли/ започна изграждането на ново крило на бургаското детско заведение „Морска звезда”, намираща се в к-с „Меден Рудник”. В церемонията по първа копка взеха участие зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, директорът на ОДЗ № 1 Елена Миланова, много деца и родители. Проектът предвижда изграждане на нова сграда на два етажа със сутерен. На 1-я етаж ще има помещения за две яслени групи, физкултурен и музикален салон, а на 2-я етаж ще има една яслена група. Складовите помещения ще бъдат разположени в сутерена на сградата. Предвидено е още благоустрояване и озеленяване на пространството в двора.
14.07.2009
Втори фестивал на пясъчните фигури Бургас 2009
Скептично настроените критикари като нас трябва да признаят, че тази година изпълнението е великолепно Пясъчните скулптури са изваяни до конюшните в Морската градина - само на 200 метра от Капаните., които в скоро време ще наричаме вече Шатрите. Приказните герои са кацнали върху спиралата на раковина. Тази година скултурите не са толкова причудливи, а по-скоро близки от детството - Спящата красавица, Дядо и Ряпа, шрек, Дивите лебеди, Къщичката на кокоши крак. Цената за близък поглед е приемлива на фона на миналогодишната - свалена е на три лева за зрял човек и 1 лев за дете, ученик-студент и пенсионер. Една кукла, с милото име Михаела прецаква сладурски общината като при всяко дочуване на иемто "Жан", с което е декорирано някакаво олице, пуска 10-на души без да платят. Чалгата от временната постройка на площадката на пясъчните скулптури не се връзва с музикалните уклони, демострирани от кметския екип по време на Великите Музикални събития.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |