В новините
 
20.07.2006 11:43   Новината е видяна 3892 пъти
Народният представител Фатме Илияз инициира в Парламента подписка за откриването на Кръвен център в Бургас
Бургаският народен представител Фатме Илияз с подкрепата на група бургаски депутати е инициатор за внасянето на предложение до министъра на здравеопазването проф. д-р Радослав Гайдарски за откриването на кръвен център в морския град. В официалния документ до здравния министър се предлага изменение в приложението към Правилника за устройството и дейността на центровете за трансфузионна хематология. В момента са определени пет такива центъра като област Бургас се обслужва от център със седалище - Стара Загора.
Липсата на кръвен център затруднява работата на болничните заведения в Бургас и региона, тъй като дарената кръв трябва да бъде откарана за обработка в кръвния център в Стара Загора- смятат депутатите от бургаски регион.
Бургас е голям областен център, като през летния сезон населението на областта се увеличава до над милион и половина жители. Област Стара Загора се намира на около 200 км от Бургас и може да се обслужва от Пловдив, който е на 80 км и където има такъв център- мотивират се в искането си народните представители.
Преди седмица, Илияз се срещна с прокуриста на МБАЛ- Бургас д-р Боян Будаков и шефката на Отделението по трансфузионна хематология д-р Станка Маджурова. Депутатът се ангажира да постави пред колегите си и пред министъра на здравеопазването проблема.
От май 2005 г. бургаският Кръвен център е трансформиран в Отделение по трансфузионна хематология към МБАЛ-Бургас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |