В новините
 
24.07.2006 13:46   Новината е видяна 4511 пъти
Нови спешни мерки за действия при бедствия, аварии и кризи
Областният управител Любомир Пантелеев издаде заповед за подобряване на действията при бедствия, аварии и кризи. Заповедта на губернатора е във връзка с възникналата кризисна ситуация на 1 и 2 юли т.г. вследствие обилните валежи и изхождайки от действията на Областната и Общинските администрации по овладяване и ликвидиране на последствията от създалата се ситуация.

Кметовете на общини незабавно трябва да пристъпят към актуализиране на списъците за оповестяване на личния състав от общинските съвети по сигурност и постоянните комисии за защита на населението при бедствия и аварии. Всяка промяна на домашните и мобилни телефони на кметовете, членовете на комисиите и останалия личен състав, действащ при кризи, се отразява незабавно в списъците за оповестяване. За извършените промени се уведомява съответния отдел към Областна администрация Бургас и местното РПУ.

Дежурните в Областна дирекция Полиция, ВиК, Електроразпределение, БТК и Областно пътно управление да информират по съответния ред висшестоящите си органи и дежурния по Областен съвет по сигурност и управление при кризи за възникнали бедствия, катастрофи, аварии в общините, за застрашено население, за създалата се обстановка и предприетите мерки за ликвидиране на последствията.

В срок до 15 август 2006 г. кметовете на общини трябва да сформират оперативни групи с личен състав и техника за действия при бедствия, аварии и кризи на територията на общината. Списъците за оповестяване на оперативните групи да са при дежурния по община и се използват само по разпореждане на кмета.
В същия срок е необходимо кметовете да изискат от собствениците и ръководителите на всички хотели, административни сгради, дружества и фирми на територията на общината да сформират екипи за своевременно ликвидиране на последствията от бедствия и аварии на своя територия, оборудвани с необходимите технически средства.

До 30 септември 2006 г. кметовете на общини трябва да изработят и предложат за приемане от общинските съвети на Наредба за дейността на общината по предотвратяване и ликвидиране на последствията при бедствия, аварии и катастрофи.
Заповедта на областния управител е съгласувана с всички отговорни държавни институции.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |