В новините
 
03.08.2006 14:18   Новината е видяна 3408 пъти
Хлебозавода в Бургас получи 240 хил.лв. помощ
Само за три дни мениджърският екип на „Хляб и хлебни изделия” успя да съберe сумата от 190 000 лв. и да ги внесe в специална банкова сметка.
От фирмата считат, че след тази финансова операция съдът вече има основание да отмени запора върху фирмения имот на ул. „Христо Ботев” 13 и върху банковите сметки.

Запорът беше въведен по искане на фирма „Симекс” ООД и заради тази процедура беше поставена под въпрос предстоящата сделка по продажбата на сградата на „стария хлебозавод” . Блокирането на банковите сметки доведе и до невъзможност за изплащането на заплатите на работниците.
Въпреки това служителите на „Хлебозавода” се съгласиха сумите от продажбите на продукцията да се акумулират в отделна сметка , докато достигнат 190 000 лв.

В началото на седмицата започна символичен протест, по време на който персоналът на фирмата извършва своите задължения с черни ленти на ръцете.

„С този акт искахме да покажем на всички , че няма да допуснем да зачеркнат двегодишните ни усилия за възраждането на фирмата.
Добрата новина е тази, че временните лишения , на които бяха подложени работниците ни , не по наша вина , вече са минало” - каза управителят на фирмата Пенка Филева.

По инициатива на г-н Ваклин Стойновски , ръководената от него фирма „Онтайм” преведе днес общо 240 000 лв., като аванс за предстоящата сделка по продажбата на сградата на ул. “Христо Ботев” 13 .
До това споразумение се стигна , след като бургаският предприемач е разбрал за затрудненията , причинени от запора на банковите ни сметки.
„Г-н Стойновски в момента е в САЩ , но дори от това далечно разстояние успя да организира перфектно своя екип, за да може да ни помогне.” – сподели още Филева.

Днес вече бяха уговорени и последните подробности, сумата от 240 000 лв. беше преведена своевременно.

От фирмата съобщават още, че Хлебозавода няма никакви финансови проблеми и временните затруднения са били породени единствено от налагането на запора по желание на фирма Симекс ООД.
Сега съдът може да реши дали депозитът на стойност 190 000 лв. , внесен от Симекс ООД , трябва да бъде върнат или не.
До момента не е получен ясен отговор дали ръководството на Симекс ООД ще приеме внесените от 190 000 лв. като гаранция на вземането си .





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |