В новините
 
17.08.2006 13:07   Новината е видяна 4016 пъти
Георги Василев: „Нафтекс” ще играе все по-добре”
На пресконференция днес старши треньорът на Нафтекс Георги Василев и главният мениджър на отбора Андрей Желязков, говориха пред бургаски журналисти за целите, задачите, перспективите и селекцията на Нафтекс през сезона 2006 – 2007 година. Повече от час двамата отговаряха на журналистически въпроси. В края на пресконференцията бяха представени и новите екипи, с които отборът ще играе през сезона.

Георги Василев отчете пред медиите подготовката и създаването на практически нов отбор от футболисти. Опитният наставник заяви, че е много трудно за месец – два да се сглоби боеспособен отбор и че ако някой твърди това, то той би излъгал не само себе си, но и хората. Въпреки това Василев изтъкна, че вярва в доброто бъдеще на отбора. Сега за футболистите е по-важно да покажат желание за изява и хъс, отколкото високи футболни качества. Качествата ще се реализират тогава, когато се сглоби добър отбор, какъвто сме тръгнали да правим.

Василев изтъкна факта, че от миналогодишния отбор на Нафтекс са останали само трима - четирима футболисти. Сега в тима има опитни играчи на по 30 - 31 години, единайсет футболисти на възраст между 17 и 20 години, останалите са по на 23, 25 и 26 години, така че в тях има потенциал, който да се развие. Капитанът на отбора Ганчо Евтимов е с най-голям опит и е на възраст 36 години.

Старши треньорът благодари специално на публиката, която в първия двубой срещу Светкавица не е спряла да подкрепя отбора, въпреки не съвсем благоприятния завършек на мача. Той обеща, че няма да излъже очакванията на многобройните фенове и изрази надеждата, че стадион Нафтекс ще бъде все по-пълен с привърженици, които да подкрепят отбора. В края Василев заяви оптимизма си от предстоящия двубой със Сливен като каза, че очаква позитивен резултат.

Главният мениджър на тима Андрей Желязков също обстойно обясни пред медиите, главните задачи пред отбора. Той съжалява, че не е успял да привлече в състава всички желани футболисти. Желязков заяви че е водил разговори с Георги Марков и Костадин Видолов, но те са предпочели да играят съответно в Локомотив Сф и Ботев Пловдив. Въпреки това опитният специалист вече наблюдава нови играчи, които биха могли да се присъединят към отбора, за да стане той още по-силен през пролетния полусезон.

Желязков отличи играта на двамата юноши до 19 години, които играха вчера със Швейцария – Георги Петков и Велин Дамянов. Той изтъкна и факта, че още няколко от играчите на Нафтекс са в полезрението на националните юношески и младежки селекционери. На въпрос защо е решил да работи в Нафтекс Желязков категорично отговори, че това и станало по покана на Георги Василев, с когото дълги години работят заедно и с когото винаги са постигали и преследвали високи резултати. Той увери присъстващите, че и този път не прави изключение, като друга алтернатива различна от създаване на силен Нафтекс не съществува.

Днес отбора на Георги Василев ще тренира на стадион Черноморец от 18 часа. В тима няма контузени футболисти, след като Бранимиров от вчера тренира наравно с останалите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |