В новините
 
19.08.2006 00:25   Новината е видяна 3355 пъти
Едното племе от българския Сървайвър се изпокара
Истинско изтощение е налегнало участниците в първото българско издание на екстремното риалити шоу Сървайвър.

18 дни след започването на авантюрите, проливните дъждове, които се редуват с изпепеляващо слънце, глад и физически изпитания почти са побъркали 16-те “туземци”, разпределени в две племена на живописен карибски остров.

Парчето земя, на което са българите, обаче не предоставя нормални условия за живот.

Регионът е характерен с обширни, бели пясъчни ивици, но те са недостъпни за нашите оцеляващи. Те пребивават на тънка плажна ивица, която не им предоставя много възможности за намиране на храна. До техният пък плаж може да се стигне само с плуване откъм океана.

Ограниченото място на плажа, на което е разположен техният бивак вече предизвика първите проблеми в общуването между българските оцеляващи.

Проблемите нараснаха и при справянето с конкретни мисии, които налагат всеки да участва пълноценно, за да успее целият отбор да се пребори с различните задачи. Борбата за оцеляване е ожесточена и поради факта, че участниците в двете племена са доста различни.

Едното племе е сплотено, а в другото всеки е сам за себе си.

Освен това българите са на по-неприветливата част от острова - стръмен бряг с почти никаква плажна ивица, след която започва непроходима джунгла.

Мястото е доста влажно и не дава големи възможности за справяне с поставените от водещия задачи, но те все пак успяха още първия ден да си извоюват правото на огън и енергично се заеха да устройват бивака си. Сръчността им надмина очакванията на сценаристите, след като те дори успяха да си направят капан за раци и да си обособят тоалетни.


Съществува теория за оцеляването на цивилизациите, разработена от английския историк сър Арнолд Тойнби, според която успелите цивилизации се различават от изчезналите или западащите по това как се справят, поставени пред по-трудни условия за оцеляване.

Тези, поставени в по-трудните условия, се оказва, че имат по-големи шансове да оцелеят от тези, които имат по-лека съдба.

Тази теория намира точно приложение и в българските племена на Сървайвър.

Племето, което e в по-изгодната територия не е така единно. В него цари нехайство и леност, които им пречат да се справят успешно със задачите. Членовете му не разпределят добре силите си. Не се възползват от предложените им възможности за подобряване на бита (мрежа за риболов и възглавници), а избират шоколад, цигари и коняк. В другото племе ситуцията е коренно различна.

За да се справят с трудностите, те са принудени да действат единно и да разпределят задачите по най-правилния начин, да подбират онези предмети, които ще им помогнат най-добре в оцеляването.


Необичайните за хора от умерените ширини климатични условия правят изпитанието за двете племена голямо. На периоди през 30 минути се изсипва порой, редуван с жарко слънце.

В летния сезон в джунглата непрестанно вали дъжд и няма сухо място. Този труден период продължава около 6 месеца. Тогава средните температури са между 25 – 33 С, но понякога достигат 40 С.

В същото време температурите през нощта падат до много ниски стойности, заради близките планини.


На всичкото отгоре българите са непрекъснато връхлитани от бури. От една страна обаче това не е толкова зле, защото след тях кокосови орехи се събират много по-лесно от прекършените палми.

По принцип се приема, че периодът на ураганите е от юни до ноември, но фактите показват, че август и септември са месеците с най-много и най- силни урагани.

Това прави пребиваването на българите на острова по това време още по-рисковано. Както е известно, те вече преживяха една буря. Заради нея се наложи участниците да се преместят временно на по-сигурен плаж, но после бързо се върнаха и възстановиха лагера си.

На същите условия са подложени и сценарния екип и водещия на шоуто Камен Воденичаров.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |