В новините
 
25.08.2006 07:37   Новината е видяна 3213 пъти
Подготвят се единни критерии за строителството в защитени територии
Междуведомствена работна група ще определи единни критерии и задължителни съгласувателни процедури при издаването на решения за инвестиционни намерения в потенциално защитени зони, реши кабинетът на заседанието си в четвъртък, съобщи правителствената информационна служба. Целта е да не се допуска увреждане на биологичното разнообразие, в бъдещите защитени територии по НАТУРА 2000 от черноморското крайбрежие, до изясняване на статута им.
Освен на района на Иракли-Емине, има изследвани и други потенциални територии по цялото Черноморие, голяма част от които ще бъдат обявени за действително такива, отбелязват от пресслужбата на кабинета.
Това ще наложи съгласувателни действия между всички компетентни ведомства за предприемане на адекватни действия за опазването им до окончателното изясняване на техния статут.
Създадената междуведомствена работна група включва представители на министерствата на околната среда и водите, на икономиката и енергетиката, на отбраната, на регионалното развитие и благоустройството, на земеделието и горите, на културата, на Държавната агенция за туризма, на Националното сдружение на общините в Република България, както и на областите Варна, Бургас и Добрич.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |