В новините
 
22.09.2006 15:21   Новината е видяна 3475 пъти
До април 2007 Несебър ще има родилен дом
В Несебър стартира планираното двуетажно надстрояване върху съществуващата Здравна къща. Предвижда се в допълнителните етажа с обща РЗП 2600 кв.м. да се помещават родилен дом и хирургически корпус. В момента се изграждат самостоятелни стълбищни подходи и клетки за асансьори за обслужване на отделенията. Новоизграждащият се обект е включен в строителната програма на общината за 2006 г. Планираните общински средства са на стойност 1 950 000 лв. Предвижда се строителството да завърши през 2007 и до професионалния празник на работещите в сферата на здравеопазването - 7 април, хирургическото и родилно отделение в Несебър да са факт.
През 1990 г. в Несебър е закрито функциониращото тогава АГ – отделение, което се е помещавало и в днес действащата поликлиника в новата част на града. Според справките, същата година родилният дом отчита 57 родени бебета. 16 години по-късно, данните сочат, че само за 2005 г. новородените на територията на община Несебър са 257. Наблюдава се тенденция на увеличаване на раждаемостта в общината, отбелязва Ирина Банова - началник отдел ГРАО, освен това все повече семейства се решават да имат второ дете.
Здравната къща в новата част на града отвори врати в началото на първия мандат на кмета Трифонов и до настоящия момент доказва, че на територията на общината има нужда от сграда, която улеснява достъпа на жители и гости до първична и извънболнична медицинска помощ. В сега съществуващото учреждението, на първия етаж се помещават рентгенова, клинична и зъботехническа лаборатории, както и Център за спешна медицинска помощ. Откритият само преди броени месеци център по хемодиализа подобри значително здравните услуги на болните от хронична бъбречна недостатъчност. На втория етаж са разположени кабинети на лекарите-специалисти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |