В новините
 
09.01.2007 00:34   Новината е видяна 4749 пъти
Санкционират „Лукойл” за замърсения с нефт терен край Братово

До два дни РИОСВ Бургас ще обяви размера на санкцията, която ще бъде наложена на „Лукойл Нефтохим Бургас” за замърсения с нефт терен край Братово, съобщиха от инспекцията.

Съгласно Наредбата за определяне и налагане на санкции при увреждане и замърсяване на земната повърхност и почвата с нефтопродукти, единичният размер на санкцията за 1 кв. м площ е 17 лв.  Сумата се умножава по коефициента за степента на замърсяване според резултатите от анализа на почвените проби.

От РИОСВ съобщиха, че замърсения с нефт терен е почистен 80%.

Експертите са констатирали, че дейностите по почистването все още продължават, но по-голямата част от замърсената почва е вече изгребана и е започналo засипването на участъка.  След приключване на рекултивирането на терена ще бъде направена нова проверка .

Инспекцията даде предписание до 10 януари да бъдат отстранени щетите върху замърсената почва, причинени от пробив в нефтопровода на “Лукойл Нефтохим Бургас”.

В резултат на разлива бе замърсена площ около 400 кв. м в участък край пътя

с. Братово – кв. Горно Езерово.

Миналата седмица от бургаската Рафинерия представиха план – програма за предвидените дейности за привеждане на замърсената с нефтопродукти почва в установените норми.  В програмата се предвижда, съгласно предписанието на РИОСВ да бъдат иззети замърсените земни маси, да се транспортират до основната площадка на комбината за последващо третиране и да бъде извършена физическа подмяна с аналогична незамърсена почва. Планира се и мониторинг чрез периодично наблюдение на почвата в района на разлива след приключване на дейностите по почистване.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |