В новините
 
23.01.2007 19:11   Новината е видяна 3584 пъти
Електропреносната мрежа не може да насмогне на “галопиращото” строителство по Черноморието

Електропреносната мрежа не може да насмогне на галопиращото строителство по Черноморието, стана ясно на срещата между ръководителите на петте “Клиентски енергоцентрове” към EVN и областния управител Любомир Пантелеев. На съвещанието присъстваха още зам. областният управител Георги Николчев и шефът на Гражданска защита инж. Йордан Лозев.
Основните два въпроса, които постави на съвещанието губернаторът бяха за модернизиране и усъвършенстване на системата, темповете за развитие да бъдат адекватни спрямо потребителите и да се ускори процедурата по изпълняване потребностите на гражданите и общинските администрации. Зам. областният управител Георги Николчев постави въпроса за редица оплаквания от големи инвеститори, тъй като срокът на разрешителни за ток бил два месеца и това спирало инвестиционните им намерения.
Ръководителите на КЕЦ очертаха два сериозни проблема, които е наложително да се разрешат в най-скоро време – невъзможността на електропреносната мрежа да насмогва на “галопиращото” строителство по Черноморието и зачестилите напоследък кражби на кабели и проводници. Също така те съобщиха, че аварийните групи навсякъде действат, оборудвани са и отговарят на всеки подаден сигнал.
На съвещанието бе взето решение да се проведе среща с НЕК за изграждането на нови подстанциите по Черноморието. Освен това ръководителите на клиентски центрове поискаха да се направи съвместна среща с полицията и прокуратурата, за да се набележат конкретни мерки за предотвратяване кражбите на проводници, което от своя страна води до спиране на тока към засегнатите населени места.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |