В новините
 
15.02.2007 21:17   Новината е видяна 3507 пъти
Созопол се побратимява с американски град

Созопол ще се побратимява с американския град Хайланд Бийч в щата Флорида, информира кметът на морската община Веска Караманова. За партньорските отношения съдейства лично посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Джон Байърли, който бе на посещение в Созопол през ноември миналата година.

По време на визитата тогава, дипломатът и Караманова обсъдиха идеята да се установи бъдещо сътрудничество между Созопол и подходящ американски град. Първоначалното предложение бе курорт в щата Масачузетс на брега на Атлантическия океан, но впоследствие вниманието бе насочено към Хайланд Бийч- Флорида.

Община Созопол изпрати своя презентация като водещ туристически център по Черноморието. В профила са представени основните културно-исторически паметници и темповете на развитие на различните видове туризъм в общината. В началото на февруари в администрацията пристигна отговор от американска страна, в която се декларира готовността на град Хайланд Бийч за установяване на партньорски отношения. Предстои уточняване на подробностите за среща между управниците на двата региона.

Созопол е побратимен с градове в Гърция, Унгария, Австрия, Беларус, но вече е на път да си сътрудничи и с презокеански партньор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |