В новините
 
19.02.2007 21:30   Новината е видяна 3388 пъти
Инвеститори в Иракли поискаха отмяна на забраната за строителство

 

Членовете на сдружението "Иракли" са изпратили молба министърът на околната среда Джевдет Чакъров да оттегли заповедта си за забрана на строителството в района на Иракли, съобщи изпълнителният директор на "Русалка холидейз" и председател на сдружението Евгения Генчева. Отлагането на зоната "Иракли - Емине" от екомрежата "Натура" обезсмисля заповедта на Чакъров, смята тя.
"Русалка холидейз" има намерения да строи голф-комплекс в Иракли. За целта те бяха купили над 350 декара земя. Генчева уточни, че идейният проект е готов, но е бил замразен заради протестите срещу строителството в зоната и забранителната заповед на екоминистъра. Тя изрази надежда, че сега проектът ще може да бъде реализиран, и че всички инвеститори ще продължат с инвестиционните си програми. Генчева заяви, че за планирания голф-комплекс преди три месеца е направена екооценка, за да се докаже, че той не вреди на биоразнообразието в района.
Забранителната заповед на Чакъров беше издадена в края на миналото лято с давност една година и беше атакувана във Върховния административен съд от сдружението на собствениците. Сгеа обаче жалбата е безсмислена, смята Генчева.
Потърсени за коментар, от екоминистерството припомниха, че забраната за строителство в Иракли беше издадена заради искането зоната да бъде обявена за защитена територия по българското законодателство, а не само като част от "Натура"./econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |