В новините
 
19.02.2007 22:40   Новината е видяна 3499 пъти
Над 2000 подписа от Созопол срещу акциза на ракията връчиха на Пирински

 

Над 2 000 подписа от община Созопол с искане за отмяна акциза за домашната ракия връчи лично на председателя на НС Георги Пирински лидерът на СДС Созопол Стойо Недин.

До края на седмицата Недин ще изпрати в парламента още 1000 подписа в парламента.

Подписката с искане за отмяна на акциза на ракията беше инициирана от СДС Созопол в общината в началото на февруари. В деня за протест пред парламента, над 50 созополчани пътуваха за столицата и взеха участие в митинга.

При срещата си с Пирински, Недин е предал настояването на жителите на Созопол, Народното събрание да отправи официално искане до Европейската комисия за намаляване размера на въведения акциз. „ Сегашното положение е пряко посегателство върху домашните ритуали на българите”, е заявил още синият лидер.

От своя страна Пирински е заявил, че предложението им ще бъде обсъдено от постоянните комисии към парламента и ако родните депутати го сметнат за основателно, ще бъде изпратено в Брюксел.

„Ще дадем толеранс на родните депутати и в края на месеца ще отправя официално питане на шефа на парламента, дали е пуснал предложението ни в комисиите в Народното събрание”, коментира Недин. Ако това обещание не бъде спазено, той заяви, че ще се консултира с останалите протестиращи от цялата страна и ще предприемат нов протест пред парламента.

„Трябва да научим държавата, че е време да започне да се съобразява с хората. Вместо да наложи правила първо на големия бизнес, правителството тръгна срещу „малкия човек”, надявайки се, че безропотно ще приеме поредния удар”, заяви още Недин. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |