В новините
 
26.02.2007 18:38   Новината е видяна 3753 пъти
Приключи полицейски семинар в Слънчев бряг

Тридневен обучителен семинар за дознатели по темата “Разследване на престъпления, извършени от непълнолетни” приключи преди 2 дни в Слънчев бряг. В пилотното за бургаската дирекция мероприятие се включиха дознатели от всички структурни звена на ОДП – Бургас, имащи пряко отношение по случаи с участието на непълнолетни. 

Обучението бе проведено от служители на Генерална дирекция “Полиция” и Главна дирекция “Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция”. Обучаващите в семинара бяха предварително преминали нарочен учебен курс в рамките на Туининг проект “Модернизиране на българската полиция и повишаване ефективността на работа, чрез усъвършенстване на специализираните структури за разследване в МВР”, даващ им право да предават получените познания на колегите си от местните структурни звена на дознателския апарат.

Темите на семинара бяха международните стандарти при прилагането на алтернативни подходи в правосъдието по отношение на ненавършилите пълнолетие лица; принципите, залегнали в международните актове за осигуряване на защита правата на децата в наказателния процес; особеностите при разследване на престъпления, извършени от непълнолетни лица, както и последните изменения в съществуващите по проблема нормативни актове в България. Психолозите от ОДП Бургас – Михаил Проданов и Ани Василева са разясниха пред участвалите в семинара дознатели особеностите в психиката на подрастващите, както и тънкостите при воденето на разговори с тях. Чрез участие в ролеви игри дознателите са влезоха в реални ситуации, поставяйки се на мястото на всеки от участниците в един казус / жертва, извършител на престъпление, адвокат, прокурор и др./. Целта е усъвършенстване на моделите за поведение на дознателя при общуването му с всяка от категориите участници в досъдебното производство.

На тържествена церемония в края на семинарното занятие, лично Директорът на ОДП Бургас – Комисар Павлин Димитров връчи удостоверения на обучените дознатели, преминали специалния курс за работа с непълнолетни и малолетни участници в досъдебното производство.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |