В новините
 
02.03.2007 00:35   Новината е видяна 3945 пъти
Пристанищата в Несебър и Созопол стават национални

 

Пристанищата в Несебър и Созопол да бъдат включени в списъка на портовете за обществен транспорт с национално значение. Това предвижда законопроект за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, който бе одобрен от правителството днес.
Несебър и Созопол са важни туристически центрове, което предопределя принадлежността на техните пристанища към тези за обществен транспорт с национално значение.
Основните промени са в размерите на административно-наказателните разпоредби. Въвеждат се имуществени санкции на юридически лица, в чийто интерес са извършени нарушенията на международноправния режим за опазване на околната среда от замърсяване от кораби. Глобите са между 300 000 лв. и 600 000 лв. за юридически лица, които са се обогатили от нарушение на забраните, а в случаите на умишлено замърсяване, причинило големи вреди – между 1,5 млн. лв. и 3 млн. лв.
С промените се въвежда неотменимо задължение за оказване на правна помощ по извършване на оглед, вземане на проби и извършване на разпит на лица, когато такава молба е постъпила от друга държава-членка на ЕС и става въпрос за обосновано предположение, че въпросният кораб е бил източник на замърсяване в морските пространства на трети страни. Предлага се нова разпоредба за недискриминационно третиране на всички небългарски кораби, които се намират или преминават през морските пространства на България. Предвидено е още, според изисквания на европейски директиви, министърът на транспорта да докладва на ЕК за опазване на околната среда от замърсяване от кораби.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |