В новините
 
06.04.2007 11:17   Новината е видяна 2253 пъти
Кабинетът вдигна парите за членовете на СИК

С 25% повече ще получават членовете на секционните избирателни комисии за вота на 20 май в сравнение с последните президентски избори, реши правителството. Министрите отпуснаха 12,6 млн. лв. за провеждането на вота. Така всеки член на СИК ще получава 31 лв., а шефовете им - 35 лв. За драстичното увеличение настояли министрите от БСП и ДПС с мотива, че преференциалното гласуване затруднява броенето. За възнаграждения и осигуровки на членове на СИК и РИК държавата ще плати 4,2 млн. лв.
Над 1 млн. лв. е поискало Външно за организиране на вота в чужбина, но получи 700 000 лв. От МВР са настояли за 3 млн. лв., но кабинетът им даде 2,4 млн. лв.
ЦИК ще отпуска до 50 хил. лв. с ДДС за клипове, които да разясняват кампанията за евровота, съобщи говорителят й Бисер Троянов. Комисията обяви конкурс за изработването им. Срокът за подаване на предложения е от 6 до 13 април. Филмчетата ще дават информация къде и как да гласуват гражданите и ще разясняват задълженията на членовете на СИК.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |