В новините
 
29.07.2007 19:13   Новината е видяна 6973 пъти
Криминална хроника

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

 

 

На 28.07.т.г. служители от РПУ Приморско са установили извършителите на кражба на мобилен телефон, собственост на 15 годишно момче от Козлодуй / летуващо на детски лагер в Китен/ - това са : три момчета от Козлодуй на възраст 16 и 18 години, почиващи в същия ученически лагер. Мобилният телефон - предмет на престъплението е намерен и иззет. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско..

 

 

           На 28.07.т.г. служители от РПУ Сунгурларе са установили извършителя на кражбата на ел. дрелка и ъглошлайф от частен дом, намиращ се в Сунгурларе, собственост на 61 годишен мъж – това е : 34 год. А.Й. от Сунгурларе. Вещите - предмет на престъплението са върнати на собственика. Работата по случая продължава от служители на РПУ Сунгурларе.

 

 

           На 28.07т.г. служитеил от РПУ Приморско са установили извършителя на две кражби от квартири в града – това е : 18 год. И.К. от Бургас. Установено е, че същия в съучастие с : 17 годишните Д.С. и В.К., и двамата от Бургас, са извършили на 03.07.т.г. кражба на дамска чанта със сумата отк 150 лв.., лични документи и мобилен телефон от частна квартира в приморско. След извършване на престъплението от дебитната карта е изтеглена сумата от 400 лв. Кражбата е извършена, чрез проникване през отворен прозорец, докато летуващите са спели. Мобилният телефон - предмет на престъплението е иззет и ще бъде върнат на собствениците.. Младежите са извършили и втора кражба на 06.07.т.г. от хотелска стая в Приморско, обитавана от чешки туристи, при която са откраданти : мобилен телефон, камера, цифров фотоапарат, лични документи и пари. Кражбата е извършена, чрез проникване през отворена врата на терасата, докато летуващите са почивали. Работата по цялостно документиране на престъпна дейност на лицата продължава от служители на РПУ Приморско..

 

 

На 27/28..07.т.г.. на територията, обслужвана от РПУ Несебър е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени по-рискови за туристите места / автобусни спирки, базари, алеи/ и питейни заведения в Слънчев бряг, Несебър, Свети влас и с. Равда. Проверени са общо 82 лица, като е установен един мъж, обявен за местно издирване от Първо РПУ Бургас. Профилактирани са 27 проституиращи жени и 16, извършващи джебчийски кражби. Проверени 63 моторни превозни средства и пътуващите в тях лица. Съставени са 3 акта по Закона за българските документи за самоличност и 8 по Закона за движение по пътищата. Разкрита е една кражба на имущество, от района на басейна на х-л «Феникс» в Слънчев бряг. За системни нарушения на нощната тишина е затворено едно увеселително заведение – бар «Текила» в Несебър.

 

 

 

 

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

 

 

На 28.07.т.г. в 17.30 ч.. във Второ РПУ Бургас е получен сигнал, че на бургаската улица «Струга» по време на движение в посока кръстовище «Трапезица» от л.а. «Ровър 75», с бургаска регистрация, собственост на 21 годишна жена, е стреляно с пистолет  по л.а «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен бургазлия. След получаване на сигнала от полицейските служители и предприето издирване л.а. «Ровър 75» е засечен от авто-патрул в района на бул. «Сан стефано» в посока ул. «Калоян». Предприето е преследване и на паркинга пред бл. 9 в к-с «Възраждане», автомобилът е открит паркиран. При извършения оглед на около 20 м.. от паркирания л.а.. «Ровър» в храстите е открит пистолет «Байкал», кал.4,5 мм. / пневматичен/. При огледа на л.а.. «БМВ» е установено, че стъклото на предната дясна врата е напукано, като се виждат две попадения от неизвестни твърди тела с малки размери. Водачът на л.а.. «БМВ» не е пострадал от стрелбата. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия има заподозрян в извършване на престъплението, който е обявен за издирване. Причините за инцидента са в процес на установяване от служители на Второ РПУ Бургас..

 

 

На 28.07.т.г. в 15.05 ч.. в РПУ Несебър е получено съобщение от 38 годишен украински турист, отседнал в Несебър, за това че от стаята му е извършена кражба на портфейл със сумата от 600 щатски долара и 200 евро. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

 

 

 

 

 

ІІІ. ПАБ :

 

 

На 28.07.т.г. в 16.30 ч. в РПУ Руен е получено съобщение за възникнал пожар на около 1 км. западно от с. Билка, общ. Руен, при който от дере със сухата трева и храсти, огънят се разпространил в иглолистен масив. Изгорели са около 25 декара треви и храсти. В гасенето на пожара са участвали : един противопожарен автомобил с четирима огнеоборци, служители на Държавното лесничейство в Айтос, девет служители на РПУ Руен и около 300 жители от с. Билка, с. Трънак, с. Струя и с. Дропла. Огънят е локализиран в 19.50 ч. Нанесените от инцидента щети, както и причините за възникването му са в процес на изясняване от служители на РПУ Руен..

 

 

На 28.07.т.г. около 10.00 ч. в РПУ Созопол е получено съобщение за възникнал пожар в местността «Дамовете» в землището на с. Крушевец, общ. Созопол. Пожарът е потушен от двама огнеборци и един противопожарен автомобил. Изгоряла е суха трева на площ около 200 декара. Нанесените от инцидента щети, както и причините за възникването му са в процес на изясняване от служители на РПУ Созопол..

 

 

           На 28.07.т.г. в 11.45 ч. в РПУ Сунгурларе е получено съобщение за възникнал пожар в землището на с. Ведрово, общ. Сунгурларе. Пожарът е възникнал в района на ж..п. гара – Ведрово, непосредствено след заминаването на влакова композиция. Установено е, че огънят се разраства в посока землището на с. Прилеп. На място са изпратени един противопожарен автомобил с четирима огнеборци, една водоноска на Община Карнобат и гасачески групи от около 180 човека. В резултат на пожара  са изгорели около 15 дка ниска растителна маса в широколистна гора и около 1 000 дка стърнища и сухи треви.. Около 16.10 ч. пожара е потушен. Нанесените от инцидента щети, както и причините за възникването му са в процес на изясняване от служители на РПУ Сунгурларе.

 

 

           На 28.07.т.г. в 15.10 ч. в РПУ Приморско е получено съобщение за възникнал пожар край с. Ново паничарево в района под язовира. Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила и деветима огнеборци и около десет човека от с. Ново паничарево. Изгорели са 1 000 дка. суха трева.. Нанесените от инцидента щети, както и причините за възникването му са в процес на изясняване от служители на РПУ Приморско.

 

 

           На 28.07.т.г. в 09.50 ч. в РПУ Приморско е получено съобщение за възникнал пожар край с. Ново паничарево. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци, както и десет човека от с. Ново паничарево. Изгорели са 50 дка.. суха трева под водоема край селото. Нанесените от инцидента щети, както и причините за възникването му са в процес на изясняване от служители на РПУ Приморско.

 

 

 

 

 

ІV. ПТП :

 

 

На 28.07.т.г. около 23.20 ч.. по главната алея в Слънчев бряг в близост до бистро «Саров», л.а. «Хюндай лантра», с бургаска регистрация, управляван от 34 год. Б.К. от Варна, поради движение с несъобразена скорост в тъмната част на денонощието блъска пресичащата пътното платно пешеходка – П.П., 52 годишна от Ямбол, която с мозъчно сътресение, без опасност за живота, е оставена за наблюдение в бургаската болница.

 

 

На 28.07.т.г. в 10.15 ч. на кръстовището на бургаските улици «Димитър Димов» и «Копривщица», л.а. «Алфа ромео», с ямболска регистрация, управляван от 28 год. И.М. от Ямбол, поради отнемане на предимството, блъска велосипедиста – М.В., 49 годишен от Бургас, който с фрактура на лявата ключица, е прегледан и обработен в МБАЛ Бургас, след което освободен за домашно лечение.

 

 

На 28.07.т.г. около 17.40 ч. на бургаската улица «Транспортна» срещу магазин «Техномаркет» настъпва пътен инцидент между : л.а. «Субару», със софийска регистрация, управляван от 30 год. Г.Д. от Бургас и т. а. «Форд транзит», с хасковска регистрация, управляван от 25 год. И.К. от Бургас. От ПТП е пострадал водача на т.а. «Форд», който с фрактура на левия крак, без опасност за живота, е настанен за лечение в бургаската болница. Причина : неубедена маневра преминаване от лява в дясна лента, предприета от водача на л.а. «Субару».

 

 

 

 

 

V. ДРУГИ :

 

 

На 28.07.т.г. в 23.10 ч.. в РПУ Несебър е получено съобщение за открит на ул. «Преслав» №8 в града мъж с прободна рана в областта на корема. Изпратеният на място полицейски автопатрул е установил, че пострадалия е 74 годишния Н.М. от Несебър, живеещ на посочения адрес..Мъжът веднага е транспортиран до МБАЛ Бургас от пристигнал екип на «Бърза помощ».. От разговори с близки и съседи на пострадалия е установено, че Н.М. е страдал от заболяване на белите дробове, като многократно е заявявал пред близките си, че ще сложи край на живота си. Н.М. е настанен в МБАЛ Бургас с прободна рана в коремната област, в тежко състояние, с опасност за живота.

 

 

На 28.07.т.г. в 22.23 ч. в Първо РПУ Бургас е получено съобщение за скандал, възникнал на ул. «Тамара» в кв. «Победа», при който мъж в явно нетрезво състояние нанася побой над близките си и се заканва да подпали къщата. Изпратеният на място полицейски автопатрул е заварил мъжа с брадва в ръка, опитвайки се да събори стената на къща, намираща се на ул. «Тамара» № 59. След полицейското разпореждане за прекратяване на противоправното поведение, мъжът се обръща рязко и замахва с брадвата към единия от полицаите. Брадвата е избита от ръцете на нападателя, а полицаите са успели да му поставят белезници. При опит да му бъде обяснено, че с действията си грубо нарушава обществения ред, мъжът започва да буйства и да крещи, в резултат на което се събира тълпа от хора, които започват да дърпат задържания и да блъскат полицаите. Пристигналият, като подкрепление втори полицейски автопатрул се оказва недостатъчен за да овладее напрежението сред хората от квартала, които успяват да изтръгнат задържания и пречат на полицаите да го последват. Служителите на реда са заобградени от тълпата и изтласкани към ул. «Хилендар», където събралите се започват да захвърлят и удрят от всички страни полицаите с камъни, столове и други подръчни предмети. В резултат на това единия от полицаите е ударен с метален стол в областа на лявата предмишница / след извършен медицински преглед в болницата е установено, че от удара са се образували натъртвания/.. Напрежението в квартала постепенно е овладяно. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че избягалия мъж, задържан за нарушаване на обществения ред, е 33 годишния С.С. от Бургас. Издирването му продължава от полицейските служители на Първо РПУ Бургас.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |