В новините
 
06.10.2007 10:54   Новината е видяна 5540 пъти
Балотажът в Бургас – Стойновски срещу Николов

Представените по-долу резултати са публикувани в сайта mestniizbori.com
http://mestniizbori.com/index.php?option=com_content&task=view&id=274&Itemid=26

Първите официални резултати от обществено допитване за Бургас най-после станаха известни в неделя, два дни след официалния старт на кампанията „Местни избори 2007”

Прогнозата е от теренно проучване сред 34’166 бургазлии и очертава позиционирането на кандидатите за кмет на предстоящите избори.

В нагласите на бургазлии убедително води кандидатът за кмет Ваклин Стойновски от коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС” с 25,3% одобрение. В анкетите на бургазлии той е посочен като млад, амбициозен, доказал себе си с успешен бизнес. Неговото име и лице, както и стила му на поведение се оказват най-познаваеми сред бургазлии.

На второ място в проучването се нарежда кандидата на ГЕРБ за кмет Димитър Николов с резултат 15,1%. Предпочитанията за него са по-скоро от симпатии към политическата формация, която представлява. Социолозите отчитат факта, че той в кампанията се държи безлично. Липсва конректика в посланията и управленска теза. Негативно се оценява и преминаването му от СДС в ГЕРБ.

На трето място е кандидата за четвърти кметски мандат Йоан Костадинов, чиято кандидатура е като независим, подкрепен от БСП и няколко по-малки формирования. Към него одобрение са изразили 13,8% от жителите на Бургас. Различното при този кандидат е полученият при допитването негативен вот 17,8 %, даващ оценка за управленския му период като застоен за община Бургас.

На обществено внимание по време на проучването са били предложени четири възможни варианта на кандидати за кмет като трима от тях са хора, декларирали своето желание за участие в изборите и един четвърти вариант за хипотетичен участник. Сред посочените трима кандидати са лица, които са обществено известни и по предварителни данни притежават кредит на доверие.

Анализът на получените резултати допуска разместване на данните след включването на нов силен кандидат- Валери Симеонов от „Атака”. Кандидатурата на собственика на телевизия СКАТ е издигната на 20.09.2007, две седмици след началото на провежданата анкета и името му не е включено във въпросника. За очакваните резултати, които би получил г-н Симеонов, има предишен измерител- резултатите от предходните избори, в които политическата сила АТАКА е участвала.

28% от анкетираните, непосочили фаворит, са тези, към чиито гласове трябва да насочат вниманието си кандидатите през дните до 28.10.2007. Едно е сигурно- в Бургас ще се води оспорвана кампания и всеки глас е от значение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |