В новините
 
22.07.2008 18:00   Новината е видяна 6025 пъти
ГЕРБ работи за изваждане на тежкотоварните камиони от Бургас

ръстовище "Трапезица" и моста "Владимир Павлов" да бъдат освободени от тежкотоварни автомобили, които да минават по обиколен маршрут по улица "Крайезерна". Това е едно от предложенията, които общинските съветници от ПП ГЕРБ отправиха към Община Бургас и се очаква да влезе в сила още тази седмица.

На кръгла маса преди два месеца те дискутираха проблемите с трафика в града и особено натовареното движение през летния сезон. В дискусията взеха участие над 10 браншови организации от областта, КАТ, СБА, както и граждани.
"Тези мерки няма да решат изцяло транспортните проблеми на града, но в значителна степен ще облекчат пътния трафик и организацията на транспорта, могат да се реализират бързо и за тях се изисква минимално финансиране", коментира общинският съветник от ГЕРБ Иван Вълков.
В следствие на тези предложения беше въведена нова организация на движение на кръговите кръстовища на изхода на Бургас за София и Варна. Досега градът ни беше печално известен с обратното движение на кръговите кръстовища спрямо целия свят. Сега с  предимство са автомобилите, които са в кръстовището. Отзивите са положителни и пропускливостта на трафика е по-голяма.
Общинската администрация работи и по друго важно предложение на ГЕРБ. Проект за разширение на пътната отсечка между к-с Меден рудник и кръстовището Бургас - Созопол е внесен за гласуване на сесията на местния парламент в четвъртък. С него лентите за движение в двете посоки ще бъдат увеличени с по още една. Това ще стане за сметка на зелената разделителна линия и на част от банкета.
Групата на общинските съветници от ГЕРБ в момента работи за промени в Наредбата за обществен ред и сигурност в частта за организацията на транспорта.  "Промените предвиждат ограничение на движението на МПС в Централна градска част. Например товарни автомобили, пътно- строителни машини и такива, които зареждат търговските обекти. Целта е да бъде разтоварено движението в пиковите часове", съобщи областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Източник: GlobusNews.net.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |