В новините
 
14.08.2008 07:36   Новината е видяна 3903 пъти
Еропейският съэз и конфликта в Кавказ

Кондолиса Райс ще пристигне в Париж за среща във връзка с военния конфликт в Грузия
По-късно в Тбилиси ще бъде и  германският канцлер Ангела Меркел.

Членките на Европейския съюз страни в останаха разделени за това какво трябва да е отношението на общността към Русия, докато в същото време словесните престрелки между Вашингтон и Москва продължиха.
Част от външните министри на ЕС изказват съмнения, че Русия ще допусне наблюдатели на ЕС в района на конфликта.
Ивайло Калфин заяви, че България отдавна настоява ЕС да изграе по-активна роля при решаване на конфликти.
Британският външен министър Дейвид Милибанд,, изказвайки и позицията на САЩ, поиска на редовната среща през септември да преразгледат въпроса дали Брюксел да продължи разговорите за новото търговско и политическо споразумение с Москва.
Други - Франция, Германия и Италия се въздържаха да приемат крути мерки срещу Русия, поради сериозни икономически взаимоотношения и тъй като Русия е техен енергиен доставчик. Според ФРанция не може да се приеме формулировка, че Москва е извършила "брутална агресия" срещу Тбилиси.
Неразбиратекство имаше и по отношение на това, как ще бъде приета  европейска мироопазваща мисия в Южна Осетия.  Според френския външен министър Бернар Кушнер, който придружи президента Никола Саркози при мисията му по договаряне на мир в Москва, а по-рано направи и совалка в Тбилиси, Русия ще приеме европейско присъствие в региона, съобщава в-к Дневник. Той не изключи възможността за участие и на руски военни. Шведският външен министър Карл Билд, който посети Грузия по линия на Съвета на Европа, обаче изрази съмнения, че Кремъл ще се съгласи с наличието на европейски миротворци в контролираните от нея територии.

Джордж Буш даде  твърдо застана зад Тбилиси и засили противостоенето си с Москва. Според него Москва лъже, че огънят е спрян. Буш също така настоя Русия да държи на обещанието си и обяви, че изпраща хуманитарни самолети в региона.

snimki sxc.hu





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |