В новините
 
07.09.2008 15:50   Новината е видяна 3690 пъти
Пожарът в Национален парк “Рила” е локализиран, но все още не е потушен. Към момента 235 души и 50 единици техника участват в действията по гасенето му

Няма опасност за живота и имуществото на хората от вилната зона, огнеборците са в състояние да пресекат всяко активизиране на пожара към  нея – каза гл.комисар Н.Николов


Пети ден продължава драмата с пожара, възникнал на 3 септември  в Национален парк “Рила”, местността “ Аризманица ”- Марков камък, област Благоевград. Местността е силно пресечена. Пожарът е обхванал площ от около 1350 дка, от които 400 дка иглолистна гора.
 235 души  и 50 единици техника са ангажирани към момента с гасенето на пожара.
Пожарът е локализиран, но все още не е потушен – каза пред журналисти  главен комисар Н.Николов и добави, че най-тежка остава ситуацията в западния фронт на пожара, където усилено се гаси.
По-късно  следобед се очаква в потушаването на пожара да се включи и авиационният модул от Франция, включващ два самолета “Canadair” за гасене на горски пожари и един самолет за оценка и въздушно ръководство.  Все още се търси вододайна зона, от която те биха могли да зареждат с вода, като в момента се правят консултации с Министерство на околната среда и водите.
Главен комисар Николов подчерта, че няма опасност за живота и имуществото на хората от вилната зона. Той бе категоричен, че огнеборците са в състояние да пресекат всяко активизиране на пожара към вилната зона. Осигурени са противопожарни автомобили и в самата вилна зона.
Продължават действията на въведения с заповед на Директора на ОДМВР – Благоевград план за действие при кризи в частта му “Действие при големи и сложни пожари.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |