В новините
 
12.09.2008 07:12   Новината е видяна 3951 пъти
Milka Alpine Tour 2008 пристигна в Бургас

 

Пътуващата експозиция Milka Alpine Tour 2008 пристигна в Бургас на 11 септември като част от своята голяма обиколка в България. В периода 4-14 септември 7 от най-големите български градове са домакини на уникална алпийска атмосфера и шоколадови Milka удоволствия.

На обща площ от 600 кв. м. всички гости имаха възможността да опитат нежния шоколад Милка от добре познатите ни герои мармот и мечка и да почувстват със своите сетива истинския алпийски въздух, наситен с аромата на борови клонки, медени пити, билки и треви.
Красиви алпийски пейзажи, шоколадова фабрика на Milka и демонстрация на начините за приготвяне на шоколада с чисто алпийско мляко създават емоционално усещане за посещение на Алпите. Множество семейни и детски кътове за забавления като стена за катерене с алпийска панорама, където всеки може да се опита да покори върха на Milka, детски надуваем замък, шоколадов фонтан, състезания с колички, дървени ски, скачане с чували са част от атракциите за гражданите и техните семейства. Сувенирен магазин на Milka със забавни фен артикули, детско камионче на Milka и плюшена Milka крава, и фото студио запазват живи емоциите от Алпийския свят.


След София, Велико Търново, Русе, Варна и Бургас, под мотото „Алпийският свят на Milka идва в твоя град”, пътуващата експозиция със своя голям лилав камион ще докара света на Алпите в Стара Загора /13 септември, парк „Зеленият клин”/ и Пловдив /14 септември, площада при х-л „Тримонциум”/. Много шоколадови изненади, награди и подаръци очакват всички посетители, а голямата награда е едно истинско пътешествие до света на Алпите за цялото семейство.


Milka Alpine Tour 2008 е глобален проект на световната марка. Първото европейско турне на Milka тази година започна от Естония през февруари месец и ще завърши в края на годината в Австрия. Експозицията посещава над 100 големи европейски града от 14 държави в цяла Европа.


Информация за Milka

Milka е водеща марка шоколад, позната най-вече с традиционните си опаковки, шоколадови бонбони, вафли, сезонни продукти и други видове наслади от млечен шоколад.
През далечната 1901 г. в Швейцария, Филип Сушард представя алпийския млечен шоколад в лилава опаковка, наречен Suchard Milka.

Фунцкии на шоколада
Шоколадът поражда добро настроение и разгражда стреса благодарение на ендорфините (невропептидите), които съществуват в човешкото тяло и се свързват с центъра на удоволствието в мозъка. Така се създава усещане за отпускане, добро настроение, повишава се работоспособността и дори се облекчава болката. Успокояващото си действие шоколадът дължи на специалната субстанция серотонин. Доказано е, че серотонинът има директно влияние върху централната нервна система, спомага за намаляването на стреса и повишава способността ни за концентрация. При консумацията на шоколад се подпомага и кръвооросяването.


Съдържание на шоколада
Какаовият прах, от който се изработва шоколад е богат на витамини от група “В” - популярните В1 и В2, В6 и В12, регулиращи енергийната обмяна. Според специалистите, при умерена консумация на шоколад, съдържащите се в какаовите зърна минерали /калции, калий, магнезий/ и витамини намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и дори диабет. В какаовите зърна се съдържа значително количество антиоксиданти, които намаляват нивото на лошия холестерол, което позволява определен тип шоколади да се включват и в диетите. Какаовата маса съдържа средно около 53% мазнини, които се съдържат във всяко какаово изделие. Мазнините или мастните киселини, т.нар.  липиди, по принцип не са вредни за здравето. Те са концентрирани източници на енергия, които спомагат за гладкото протичане на различни процеси по обмяната на веществата.


Как се създава шоколадът Milka
За шоколада Milka една от най-важните съставки е алпийското мляко, което идва от кравата, живееща и хранеща се по богатите, зелени алпийски пасища. Освен млякото, което прави Milka толкова нежен шоколад, най-често се използват и следните съставки: какаови зърна, лешници и плодове.


Тайната производствена схема в няколко стъпки
1. Извършва се селекция на най-добрите какаови зърна, чрез бране на специалните какаови дървета два пъти годишно – през юни и октомври.
2. Предварителна обработка на зърната – т.нар. ферментация, за която се изисква изключително майсторство, докато се достигне до желания какаов аромат и вкус.
3. Изсушаване и изпичане, последвано от смилане на какаовите зърна – деликатна процедура, от която зависи нежният вкус на Milka.
4. Смесване на сухата какаова маса.
5. Добавяне на какаово масло и други ароматни съставки /ядки, плодове, ликьори/, като получената какаова маса се темперира до 28 – 31 градуса и се охлажда до получаване на добре познатите ни шоколадови блок-форми.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |