В новините
 
24.09.2008 07:31   Новината е видяна 3798 пъти
Започва цялостна реконструкция на улица „Копривщица”

Ул. „Копривщица" в бургаския к-с „Лазур" ще бъде реконструирана по цялата си дължина. Проектът включва изграждане на нови тротоари, частична подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на дъждовна канализация. Радостна вест за шофьорите е предвиденото разширение на улицата. Тя ще бъде съоръжена с нови електрически стълбове и осветителни тела.

Реализацията на първия етап от проекта ще струва 750 хиляди лева. Първата копка беше направена днес /23 септември/, пред входа на Руската гимназия, която граничи с ул. „Копривщица", в присъствието на кмета на община Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Красимир Стойчев, представители на фирмите - изпълнител и подизпълнител. Проектът е финансиран изцяло от общинския бюджет на Бургас.

Предстои още изграждането на 60 паркоместа, които ще облекчат проблема с недостига на места за паркиране на натоварената улица. Ще бъде направена маркировка и пътна сигнализация. След реконструкцията автомобилите ще могат по-лесно и бързо да се включват в транспортния поток по улица „Димитър Димов".

По проект ще бъде реализирано озеленяване, включващо засаждане на над 200 броя декоративни храсти и дървета.

Фирмата-изпълнител - "Коев" ООД, е избрана по Закона за обществените поръчки. За подизпълнител е наета бургаската строителна фирма „СМК Бургас"АД.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |