В новините
 
24.09.2008 11:20   Новината е видяна 4039 пъти
6% увеличение на приходите от Есенния панаир

Приходите от тазгодишния  Есенен панаир ще бъдат с около 6% повече в сравнение с предишното издание, прогнозира Георги Гергов, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив АД, на пресконференция. ЕСЕН 2007 донесе на дружеството близо 17 млн. лева.

Ръстът на постъпленията се дължи основно на новите открити изложбени площи. За 64-ия Международен технически панаир ангажираните изложбени площи са с 13% повече от миналата година, а увеличението при откритите е с 25%. Това демонстрира амбицията на бизнеса да не забавя темповете си на развитие, въпреки кризата в Европа и САЩ.

3078 фирми от 45 държави са заявили участие в ЕСЕН 2008, един от най-авторитетните делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. На него ще бъдат представени рекорден брой новости - 211, от тях 46 световни. 

Български фирми дистрибутори са наели с 30% повече изложбени площи заради нарастващото търсене на продукти и услуги, свързани със строителството, машиностроенето, енергетиката, екологията, химията, електрониката и електротехниката, автотранспорта.

България и балканските държави се оценяват от италианските бизнес кръгове като най-подходящи за инвестиции през следващите години, заяви Фабрицио Камастра, директор на Италианския институт за външна търговия в София, който организира участието на Италия като страна партньор на ЕСЕН 2008. Ще помогнем на България по-бързо да  настигне Европейския съюз, добави г-н Камастра и поясни, че на сегашния Международен технически панаир италианските фирми са с 20% повече, отколкото на предишния. 30 септември е Ден на Италия на 64-ия Международен технически панаир.

42 чуждестранни бизнес сдружения, организатори на изложения, министерства, ведомства, посолства се включват в деловия форум заради интереса на чуждестранни компании за коопериране с български фирми, стартиране на съвместни проекти и създаване на нови бизнес мрежи.

Над 90 прояви ще предложи деловата програма. Сред тях са конференции и семинари за усвояване на еврофондовете, кооперационни борси, презентации. 

Над 250 модела леки коли са включени в тазгодишния Автомобилен салон Пловдив, на който ще има 13 премиери, съобщи Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, която е съорганизатор на проявата. Тя е една от най-атрактивните в рамките на Есенния панаир. Ще бъде връчена и традиционната награда за посетители – автомобил по избор между 7 марки и екскурзия за двама в Гърция. Посетителите на автомобилния салон ще попълват анкетни карти и с тях ще участват в томболата за наградите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |