В новините
 
08.12.2008 23:38   Новината е видяна 3968 пъти
Топ готвачи от Европа пристигат у нас за кулинарен форум "Концепции 2009"

На 13, 14 и 15 януари  2009 година в зала 3 на НДК ще се състои кулинарен форум „Концепции 2009”,  организиран от Евро-Ток България. Участие във форума ще вземат 25 изявени Шеф-готвачи от Европа,  които ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2009-та година под формата на демонстрационно готвене.

Кулинарният форум „Концепции 2009” е първата за България голяма среща на водещите европейски Шеф-готвачи притежаващи опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди Мишлен и участвали в големите международни конкурси. Имена като Даниел Рамо,  президент на  Евро-Ток Интернационал, работил в ресторант “La Cravache d’or” с 3 звезди Мишлен, Ренато Фаваро, вицепрезидент на Евро-Ток Люксембург и собственик на ресторант с 1 звезда Мишлен, работил в “Le Сrocodile”, 3 звезди Мишлен, Стефан Гибсон - шеф-готвач в ресторант „L’Ecrivain” в Дъблин с 1 звезда Мишлен, Жак Барнашон, собственик на ресторант “L’Etang du Moulin” с 1 звезда Мишлен, Мортън Томсън - финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди Мишлен, и още топ Шеф-готвачи от Европа ще пристигнат у нас специално за форума „Концепции 2009”

В трите дни на форума готвачите ще представят своята креативност и новаторство и ще покажат тенденциите в гурме кулинарията за 2009-та година. Всеки от тях ще приготви едно ястие и ще го презентира пред публиката. Този начин на презентиране, наречен „Демонстрационно готвене” е популярен в цяла Европа и има доказана ефективност. По подобен начин се провеждат престижните кулинарни форуми в Испания, 

За целта в залата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, инвентар и оборудване. Кулинарният форум ще бъде съпътстван от изложбена площ, където ще бъдат перезентирани водещи фирми в областта на храненето.

Кулинарният форум „Концепции 2009” има за цел създаването на условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа и професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки. Това събитие е една възможност да ползват огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи. 
Генерални партньори на събитието са Националният Дворец на Културата, България Ер, Гранд Хотел София, минерална вода „Банкя” и Метро Кеш енд Кери България.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |