В новините
 
03.02.2009 13:06   Новината е видяна 5018 пъти
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАНИAЦИ В БЪЛГАРИЯ ГЛЕДАТ DISCOVERY SCIENCE

Науката вече става секси, след като канал Discovery Science (Дискавъри Сайънс) поднася на българските си зрители най-популярния документален жанр, в най-изтънчения пакет предлаган някога. Продължително и сериозно проучване на десет пазара в цяла Европа показа, че мъжете на възраст между 25 и 39 години обявяват науката за техния любим документален жанр. В резултат на това, канал Discovery Science реши да направи смела стъпка и радикално да промени своите вид, усет и съдържание, за да стане по-достъпен и съвременен. 

„Discovery Science поставя фокус върху основните демографски характеристики на своята аудитория, съставена от млади, финансово независими и отдадени на професията си мъже в България, които се интересуват от най-новите джаджи и технологии, и са очаровани от човешкия напредък, научните открития и хората, стоящи зад прогреса”, казва Пол Уелинг, вицепрезидент, отговарящ за развитието на ТВ-каналите в новите пазари.  „Желанието ни е по интелигентен начин да дадем тласък на нашата марка и да вдъхновим зрителите чрез ритмично променящо се, богато на информация и в същото време забавно съдържание, което разкрива влиянието на науката върху ежедневието.”
Discovery Science стартира по нов начин през април 2008 г., посредством въвеждането на една по-жива ефирна идентичност, ново лого и девиза “Question Everything” („Питай за всичко”). Каналът инвестира повече средства в съответните научно-популярни програми, като се позиционира в България като надежден източник на информация за всичко, свързано с науката. Discovery Science отдава почит на науката чрез ободряващи теми, усъвършенствано представяне на информацията, ежедневна приложимост, и на последно място, но не и по значение, чрез закачки и шеги.
За да позволи на още по-голям брой зрители в България да достигнат директно до преживяването, наречено Discovery Science, каналът ще показва част от най-добрите си програми предварително по Discovery Channel от 7 февруари 2008 година. Специален 3-часов, преведен на български език, блок от предавания ще бъде излъчван за период от 6 седмици, всяка събота от 21:00 часа. Зрителите ще могат да се насладят на най-популярните жанрове, представяни от Discovery Science, в т.ч. програми на екологична, конструкторска, космическа или научно-популярна тематика. 


***
Предавания на Discovery Science, които ще се излъчват по Discovery Channel в периода между 7 февруари и 13 март 2009 г., всяка събота от 21:00 ч.

Човешкото тяло
Този качествено нов сериал съчетава невероятни като постижение компютърни изображения и забележителни истории от реалния свят, за да покаже как се представя човешкото тяло, когато е подложено на най-сериозно натоварване. От алпинизъм, бойни изкуства и отчаяни спасителни акции, до пробиви в медицината и професионалния спорт, тук са събрани разкази за изключителната мощ и невероятните възможности на тялото, което наричаме наше.

Надпреварата за Марс
Амбициозната продукция, заснета в режим HD (хай дефинишън – висока резолюция), показва сагата на пилотирана мисия до планетата Марс, чиито старт предстои някъде през идното десетилетие. Този сериал не само описва уникалното по своята същност техническо приключение и придружаващите го опасности, но изважда на показ и персоналните и политически измерения, които биха били неразделна част от подобна сложна мисия. 

Коравите машини на Грийн
Поставяме две машини – мотоциклети, хеликоптери, състезателни коли или др., в открита надпревара в серия от предизвикателства, но тази година поне една от двете е задвижвана по екологичен начин. Някои използват биогорива, а има и такива, които черпят енергията си от слънцето. Може ли „зелен” мотоциклет да се движи бързо като Харлей Дейвидсън? Може ли което и да е екологично возило да надбяга Порше на прав участък от пътя? Накратко казано, може ли екологичното да бъде достоен съперник? 

Екополис
Екополис е виртуален град, създаден от нас, за да демонстрира бъдещето на живота в гъстонаселени райони. В тази програма показваме как Екополис може да се превърне в модел за изграждането на зелени градове след 50 години. Чрез днешните постижения на науката и техниката, пренесени в бъдещето, сериалът дава урок как можем да направим така, че Екополис да се превърне в реалност, като визия и като жизненоважен етап от бъдещето на урбанизацията – добро или лошо. 

Електрическият гараж
Добре дошли в света на Гаджет, един обитаващ Лос Анжелис създател на екстремни технологии, специализиран в превръщането на автомобили с газови уредби в уникални модели, задвижвани с електричество. Неговата фирма има поръчки за подобни преустройства на коли поне за шест месеца напред, а сред чакащите са някои от най-големите звезди на Холивуд. Всяка серия ни запознава с разфасоването и преобразяването на един автомобил. Зад всяко от возилата се крие по една забележителна история - известна личност, желаеща да вземе участие в работата; милионер, който се нуждае от нова играчка; или просто човек, който търси начин да минимизира разходите си. 
 
Кола-робот
До 20 возила ще се движат през измислен град, ще се срещат на оживени централни кръстовища, ще се разминават с автомобили на инвалиди, ще избягват сблъсък с тротоара. Но триумфът над подобни урбанистични препятствия няма да бъде постиган от хора. Състезателите са РОБОТИ – автономни, неуправлявани от водач коли, използващи постижения на науката и технологиите, като GPS, лазери, видеокамери и лаптопи, за да следят обкръжаващата ги среда. Добре представящите се отбори са под непрекъснатото наблюдение на някои от най-великите умове и най-дълбоките джобове в света на роботиката. Тези возила са пионерите на безпилотното шофиране. 

За какво става въпрос?
„За какво става въпрос?” е вълнуваща и информационно обогатена поредица, в която със средствата на драматизацията и при използване на науката и технологиите се изследват на пръв поглед познати неща, но под различен ъгъл. В третата част от този сериал се прави подробно проучване на физиката, химията и технологиите, стоящи зад цял куп дейности. Гледайте в захлас как екипът на шоуто получава изключителен достъп до невероятни места, като ядрена подводница на Военноморските сили на САЩ, както и до организацията и осъществяването на шпионска и защитна операция. 


Премиери на Discovery Science през февруари

Построй го по-голямо: Възстановяването на Грийнсбърг
Торнадото, което удари град Грийнсбърг в американския щат Канзас на 4 май 2007 г. бе едно от най-големите и най-разрушителните в историята. Деветдесет и пет процента от сградите в града бяха съборени или повредени до степен, която не позволяваше поправянето им. Въпреки това, след като природният феномен отмина, жителите на Грийнсбърг решиха да построят отново града си и да го направят най-екологосъобразния в САЩ. Водена от архитекта Дани Форстър, поредицата „Построй го по-голямо: Възстановяването на Грийнсбърг” се фокусира върху множеството детайли в процеса на изграждането на една „зелена” инфраструктура. 
 
Разследване на НЛО
Този сериал проследява процеса на разследване с криминологични методи на масови наблюдения на НЛО в САЩ. Камерите ще последват и трима учени, които пътуват до Сибир, в опит да открият какво е причинило катастрофалната експлозия от 1908 г., която унищожава около 1500 кв. км от тайгата, с мощ по-голяма от тази на атомна бомба. Възможно ли е хора да избухват в пламъци, заради процеси протичащи в собствените им тела? Разследващите екипи в това шоу ще приложат най-новите технологии в търсенето на отговори на феномена на човешкото самозапалване. 

Премиери на Discovery Science през март

Космически сблъсъци
Във всеки един момент, по опасно близка до земята орбита се движат масивни метеори и астероиди. Учените смятат, че въпросът е не дали, а кога те ще ни ударят отново. Какви щети може да предизвикат? Какво можем да направим, за да спрем астероид, носещ се към нас, или да предотвратим бъдещи сблъсъци с т.нар. „близки до земята обекти”? Тази забележителна поредица изследва земята, галактиките и Слънчевата система.

Зелени колела
Какво е бъдещето на автомобилите при положение, че запасите на петрол са ограничени? „Зелени колела” отвежда зрителите на високоскоростно пътуване, което разкрива най-съвременните екологични товарни и състезателни коли. Надникнете зад завесата на създаването и изпитването на най-иновативните и алтернативни автомобили на бъдещето. Вижте как бяха осъществени уникални проекти – от този в американския щат Охайо за „Buckeye Bullet” (Кестеновият куршум) – електрическа кола, която разби рекорда от 500 км/ч за скорост по суша, до светкавично бързия състезателен болид на Джеф Симънс, участвал в Инди лигата, задвижван от царевично олио.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |