В новините
 
25.06.2009 06:10   Новината е видяна 4796 пъти
Информационен бюлетин на МВР Бургас за последните 2 дни

За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 25 год. Д.Д. от Сливен - 1.35 промила, 24 год. Р.К. от Габрово - 1.46 промила, 30 год. Х.П. от с. Страцин, общ. Поморие - 1.25 промила и 61 годишния английски гражданин Ф.Р., временно пребиваващ във вилна зона «Каптажа» край кв. «Банево» - 1.49 промила.

На 23.06.т.г. около 15.00 ч. при обход на района, на ул. «Мария Луиза» до дом №27 за проверка от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас са спрени : 25 год. П.И. и 23 год. И.П., и двамата от Бургас. По време на проверката И.П. изхвърля в страни от себе си четири пакетчета с жълтеникаво прахообразно вещество / с общо тегло 2.77 гр./, реагирало при направения полеви тест на амфетамин. И.П. е задържан за 24 часа в Първо Районно управление на МВР - Бургас. Работата по случая продължава.

На 23.06.т.г. около 10.30 ч. пред обменно бюро в Слънчев бряг, разположено в близост до х-л «Сън Вилидж», 18 годишен английски турист, докато оглеждал курса за обмяна на валута на обменното бюро е заговорен от непознат мъж на развален английски език. Непознатият предложил да му обмени 150 английски паунда за сумата от 375 лева, като англичанинът се съгласил. Непознатият преброил пред 18 годишния чужденец сумата от 375 лева, като добавил към нея още 5 лв., като му казал че с тях сумата става 380 лева. «Чейнчаджията» отново преброил левовете пред англичанина и му ги дал, като младежът без да ги провери ги прибрал в джоба си. В последствие установил, че е станал жертва на измама с класическата «кукла», съдържаща 10 банкноти с номинал на всяка една от тях по 50 000 сръбски динара, както и една банкнота с номинал 5 български лева, залепени с тиксо. В резултат на бързите действията на служителите от Районно управление на МВР - Несебър е задържан извършителят на измамата - това е : криминално проявения за множество подобни измами - С.Т., 36 годишен от Несебър. С.Т. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22.06.т.г. около 20.00 ч. служители от Четвърто Районно управление на МВР - Бургас са спрели за проверка на изхода на кв. «Горно Езерово» в посока Каменната кариера, л.а. «Форд фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишен младеж от с. Равнец, с който се е придвижвал и негов приятел на 23 години от същото село. При проверката е констатирано, че регистрационните номера на автомобила не отговарят на оригиналните, поради което младежи са задържани за изясняване на случая. По думите на водачът на автомобила, същият е закупен преди около месец заедно с регистрационните табели от мъж, живеещ в с. Дебелт. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че продалия автомобила мъж от с. Дебелт е 49 годишния Г.Б. - същият го е закупил от Италия за резервни части, без необходимите документи за самостоятелно шофиране. В последствие е решил да го продаде, поради което на шасито на «Форда» е присадил изрязана част от купето, съдържаща номера на рамата, както и всички други идентификационни табелки и регистрационни номера от друг автомобил на същата марка. Поставил е регистрационни табели от трети автомобил и го е продал на 20 годишния младеж от с. Равнец. По случая е образувано досъдебно производство. 

На 23.06.т.г. около 11.30 ч. в Районно управление на МВР - Приморско е получено съобщение от 41 годишна шведска гражданка, отседнала в с. Синеморец, общ. Царево, за това че предния ден в Приморско от дамската й чанта е извършена кражба на лични документи, златно колие / около 170 гр./ и сумата от 200 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Приморско. 
 
На 23.06.т.г. около 13.25 ч. в Районно управление на МВР - Средец е получено съобщение за възникнал пожар в неожънат пшеничен блок, разположен в местноста «Христово кладенче» в землището на с. Белила, общ. Средец, собственост на 81 годишен мъж от същия град. Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Изгорели са около 40 дка. пшеница. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Районно управление на МВР - Средец. 




Ключови думи: промила, проверка, служители, Районно управление, Бургас, задържан, полицейско, автомобил, Приморско,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |