В новините
 
05.10.2009 22:07   Новината е видяна 7997 пъти
Община Бургас готви проект за цялостно възстановяване на „Стената на приказките”

„Стената на приказките” и декоративното езеро до нея отново ще станат любимо място на бургаските деца. Общинска администрация даде ход на цялостно ново проектиране на този кът от Морската градина. Първият вариант за реализиране на възстановителните дейности предвижда кандидатстване за средства по европейските оперативни програми. Ако такова финансиране не бъде осигурено, Община Бургас ще изпълни проекта със собствени средства.

В момента старата конструкция на „Стената на приказките” е демонтирана. Преди това с констативен протокол специалисти потвърдиха, че тя буквално се разпада и представлява опасност за преминаващите. След многократни сигнали от граждани Община Бургас предприе временни мерки за обезопасяването й още преди два месеца, когато на мястото бяха поставени сигнални ленти и маркировка.

„Стената на приказките” и водното огледало до нея са изградени през 60-те години на миналия век и до днес районът около архитектурния ансамбъл не е благоустрояван.

Припомняме ви, че през 2009 г. Община Бургас възстанови добрия външен и вътрешен вид на друга стара постройка в този район - Духтевата къща, в която е живял архитектът на Приморски парк.

Снимки Bourgas.com




Ключови думи: Стената на приказките, Бургас, Морска градина, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |