В новините
 
23.11.2009 08:56   Новината е видяна 4760 пъти
Защитата на “Черноморец – Бургас” изневери срещу “Славия”
Стабилната  от началото на сезона защита на „Черноморец – Бургас” изневери срещу „Славия” при загубата в София с 2:3 в 13-я кръг от първенството на „А” група. Гостите допуснаха поредица от елементарни грешки в тила си. Остро се усети липсата на наказания Траян Дянков и невъзтановения Орлин Старокин. Загубата в столицата беше трета поредна за „акулите’ в шампионата, но те запазват третото си място в класирането.

     В герой за белите се превърна Жозе Жуниор, който реализира хеттрик. Той можеше да октрие резултата в 22-та минута, но вратарят Паскал Борел спаси блестящо. Само след 2 минути обаче Жуниор наказа разсеяната бургаска защита след безобидно центриране. Черноморци отвърнаха бързо на удара. В 28-та минута Костадин Дяков изведе Матиас Морис сам и германският нападател изравни. Пет минути по-късно Дяков направи фрапантен пропуск с глава след корнер. Мачът запази двуострият си характер и след почивката. В 56-та минута Морис проби  в наказателното поле ала се забави и неможа да стреля. Вместо това в една от ответните атаки Жуниор отново изведе Славия напред от воле. До второ изравняване се стигна в 67-та минута, когато резервата Карбони беше най-съобразителен след разбъркване. 5 минути по-късно в Бургаската отбрана пак се появи пробойна. Николай Кръстев събори Галин Иванов за дузпа и Жуниор не сгреши от бялата точка – 3:2 за „белите”. В минуте до края „акулите” упражниха натиск, но Мартин Тошев, капитанът Пламен Крумов и Йохен Зайц нямаха шанс в завършващия удар, а и вратарят на домакините показа вещина. Агитка от 50-тина най-верни фенове на Бургаския тим го поддържаха през цялото време на драматичния сблъсък със „Славия”.

     Идната  седмица на „Черноморец – Бургас” предстоят два поредни мача пред собствена публика на стадион „Лазур”. В сряда от 16:30 часа „Черно море” гостува в среща от 1/16 финалите за купата на България, а в неделя от 19:30 е двубоят с „Локомотив” София, от 14-я кръг на „А” група.




Ключови думи: Черноморец, Бургас, Жуниор, Дяков, Морис, футбол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |