В новините
 
06.12.2009 01:55   Новината е видяна 5323 пъти
Педагози от 6 държави обмениха опит на конференция в Бургас
179 участници от 6 държави взеха участие в научната конференция „Предучилищното детство и отговорностите на съвременното общество”, организирана от Община Бургас. Тя се проведе под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.

Сред делегатите имаше 29 представители на академичната общност, екперти от МОМН, РИО, общинска администрация, директори, учители, студенти и дипломанти.

Гост на конференцията беше г-жа Ваня Трайкова - главен експерт по предучилищно възпитание и образование в Министерство на образованието, младежта и науката. Интерес предизвикаха пленарните доклади на изтъкнатия учен и утвърден специалист в областта на предучилищната и училищна педагогика от Пловдивския университет проф. дпн. Пламен Радев и на доц. д-р Елена Ривина от Център „Предучилищно детство” - Москва.

Интересни разработки представиха проф. д-р Снежана Мирасчиева и д-р Владо Петровски от Македония, доц. Христо Кючуков от университет „Константин Философ” в Нитра, Словакия, Нурфен Акън и Ашък Дюзем от Турция.

Участниците и гостите на конференцията разгледаха изложба на детски рисунки с морска тематика, изработени от възпитаници на детски заведения от гр. Бургас и щанд-базар за специализирана литература и изделия, изработени от сръчните ръце на бургаските децата.

Двете висши учебни заведения в града - Бургаски свободен университет (любезни домакини на конференцията) и Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, бяха подобаващо представени от цялата научна колегия -специалисти в областта на предучилищното възпитание и образование. Те оглавиха трите секции на конференцията и се включиха с научни доклади в тях. Доклади представиха също научни работници, директори и учители от Варна, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Плевен, Русе и др. градове в страната.

На третия ден от конференцията гостите посетиха елитни детски заведения в Бургас - ЦДГ№2 „Х.К.Андерсен”, ЦДГ№6 „Вълшебство” и ЦДГ№10 „Слънце”, където бургаските педагози чрез откритите си занятия отново доказаха своята висока квалификация, професионализъм и богат опит.

Конференцията ще се проведе отново през 2010 г.
 




Ключови думи: образование, младежи, възпитание, доклади, университет, Бургас, бургаски научни среди,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |