В новините
 
20.12.2009 15:40   Новината е видяна 3677 пъти
Това е ударът на годината. АрестуваНАта група за отвличания е отговорна за 12 от похищенията през последните години

 Градският прокурор на София Николай Кокинов  съобщи в студиото на НОВИНИТЕ на PRO.BG, че арестуваната група за отвличания в рамките на спецакцията „Наглите" стои зад 12 от похищенията през последните няколко години. Кокинов обаче отказа да коментира дали бандата е отговорна за отвличанията на Ангел Бончев, Киро Киров и Румен Гунински с думите: „Това са 80-90% на отвличанията, сами се сещайте”. „Не сме правили точна сметка колко пари са прибрали похитителите. Сами си правете изводите – 12 отвличания за по няколкто стотин хиляди евро… Това прави няколко милиона.”

     Организатори на похищенията са няколко души от бандата на „Наглите”. Останалите са се занимавали с техническата поддръжка: прибирането на парите от откупите, превоза, храната и т.н., обясни още Кокинов. „Групата след всяко едно отвличане допускаше грешки. И именно след анализа на тези грешки ги хванахме”, заяви още градският обвинител. На свидетелските показания на отвлечените прокуратурата трудно може да разчита, защото похитените са „били изолирани, със завързани очи и запушени уши. Трудно е да са видели похитителите.

     Прокурорът  допълни, че доказателствата са категорични и делото „Наглите” ще стигне до съд. „Това е делото на годината, ще положим максимални усилия в най-най-кратки срокове да внесем обвинителните актове в съда”, категоричен е прокурорът. Той обаче отказа да даде подробности по досъдебното производство. На въпрос „Кой издаде „Наглите”?” градският прокурор на София отговори: „Няма да ви кажа, ще се въздържа от коментар, нека тръпнат в неизвестност”.

     На  част от задържаната 25-членна група, още  снощи са били повдигнати обвинения. Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест вероятно на не повече от 5-6 човека, допълни Кокинов. „Но наблюдаващите прокурори ще преценят кои ще са с постоянен арест”, уточни прокурорът. „Мерките за неотклонение да станат постоянни – за това работим”, подчерта Кокинов.

     Той допълни, че до момента пред съдия са разпитани сериозни свидетели, използвани са били специални разузнавателни средства, намерени са местата, където са били държани отвлечените, взети са ДНК-проби от жертвите и има доказателства, че похитените са били държани там. „Взетите ДНК-проби на жертвите на отвличанията са идентични с намерените там”, обясни Николай Кокинов. Заради следствената тайна, той отказа да назове мястото, където се намира къщата, в която са били държани отвлечените. „Къщата е близо до София, но ще се въздържа от подробности и няма да упоменавам местонахождението й, колегите все още не са приключили работата там”, категоричен беше прокурорът. „Нека да се въздържа какво имаме, тъй като вероятно в събота ще гледаме мерките им и не искам да облекчавам адвокатите им, като им казвам с какво разполагаме”, обясни Кокинов.

     Той коментира, че разбиването на групата  на „наглите” е сериозен успех за държавата и за държавността. „Един от ударите на годината срещу организираната престъпност ще е разбиването на тази група. Те са в ареста и през следващите 15 години вероятно ще останат под стража”, допълни софийският градски прокурор.

     Обвинителите  ще направят всичко възможно делото да не се протака до безкрай, както се получи с процеса срещу Маргините.

      По  повод скандала с кадровика в  сянка Красьо-Черния, Николай Кокинов  заяви: „Гордея се, че градската  прокуратура е далече от окото  на бурята. Само един колега е получил  смс за Коледа. Винаги ще се появяват подобни лобисти”, обясни още Кокинов.




Ключови думи: София, Николай Кокинов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |