В новините
 
22.12.2009 01:27   Новината е видяна 4233 пъти
Община Поморие бе наградена за толерантност
Община  Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска” кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие” на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата  на българите в неравностойно положение.

„Когато имаш отговорност  като политик, можеш  да направиш невероятни неща и да покажеш, че България е място, където хората наистина имат равни права. В други времена тези хора са се наричали герои.” заяви д-р Деана Инджова- директор на Центъра за психологически изследвания и лично връчи наградата. Трогнат, кметът на Поморие отвърна, че именно хората с увреждания са героите на нашето време, защото трябва да се доказват във всеки един миг от своето ежедневие. 

„Нашето общество е задължено  към вас. Общинската администрация ще продължи да работи за промяна на съзнанието на гражданите, които трябва да разберат, че хората с увреждания не са различни и трябва да бъдат приемани като равни.” развълнува се инж. Златанов.

Само преди  четири дни в Поморие бяха открити  два нови кабинета за рехабилитация  и логопедия, които да са в помощ  на децата с различни увреждания. Тогава инж. Златанов заяви, че приоритетен проект за следващата година ще бъде изграждането на цялостен рехабилитационен център за най-малките ни сънародници със специфични потребности.
 




Ключови думи: Поморие, Златанов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |