В новините
 
05.01.2010 14:30   Новината е видяна 4773 пъти
Емисари на „Черноморец - Бургас” черпят опит от „кухнята” на „Щутгарт”

Директорът на футболната академия  на „Черноморец - Бургас” Пламен Михов е останал възхитен от едноседмичния си престой в „Щутгарт”. По време на командировката в Германия,  той беше придружаван от старши треньора на „Черноморец - Поморие” Петър Хубчев и заместник-директора на треньорската школа към БФС Юри Николов. Друга група от трима български специалисти, оглавявана от националния селекционер Станимир Стоилов, пък гостува за същия период на „Хофенхайм”.

         „Визитата ни беше изключително  ползотворна. Възхитени сме от  гостоприемството на домакините, които ни отделиха много време  и ни позволиха да надникнем  в „кухнята” на тима. Една  седмица имахме достъп до всичко, което става в „Щутгарт”. Можехме да следим работния процес от сутрин до вечер и не пропуснахме да се възползваме от възможността. Наблюдавахме както заниманията на всички формации от школата, така и тренировките на първия отбор, въпреки че някои от тях бяха закрити. Напълнихме бележниците с много ценна информация, „откраднахме” доста неща, които ще приложим в нашата работа”, сподели Пламен Михов. 

     Той посочи, че спортният директор на „Щутгарт”  Хорст Хелд отделил близо 4 часа от времето си, за да разговаря с  нашата група. Въпреки напрежението покрай скорошното си назначение, новият старши треньор Кристиян Грос също се отнесъл с необходимото уважение към гостите и задоволил професионалния им интерес. В края на визитата си българите били настанени във ВИП - ложите на мача от първенството на Бундеслигата между „Щутгарт” и „Хофенхайм”. 

         Михов разкри и на каква  почит се радва в „Щутгарт”  настоящият мениджър на „Черноморец - Бургас” Красимир Балъков, с когото се засекли по време на командировката в Германия. Бала посетил бившия си немски клуб, с чийто екип правеше фурор през втората половина на 90-те години. „Случи се да отидем заедно на обяд в клубния ресторант. Имаше много посетители, беше шумно, но като се разбра, че Краси е там, всякакво дрънчене на посуда замлъкна. Сервитьорките запрегръщаха Бала и му направиха шпалир, към който се присъединиха и наизлезлите работници от кухнята”, разказа Пламен Михов. Директорът на школата на „Черноморец” видял на стадион „Мерцедес Бенц Арена” и галерия от снимки на бивши изявени футболисти на Щутгарт”. Фотографиите на всички били изрязани до кръста с изключение на трима, показани в цял ръст: магическият

триъгълник  Балъков – Бобич - Елбер…




Ключови думи: Черноморец, Бургас, Пламен Михов, Щутгарт, Хофенхайм, Бала,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |