В новините
 
26.01.2010 06:16   Новината е видяна 4600 пъти
Отново над 3000 подадени номинации за проект “Успелите деца на България” – 2009 на фондация “Димитър Бербатов”
София, 26 Януари, 2010 – Второто издание на проекта „Награди за успелите деца на България” - 2009 на фондация “Димитър Бербатов”  събра 3019 номинации. През месец февруари те ще се оценяват от специално жури.

„Радостно е, че толкова много деца работят ежедневно над заложбите си и имат куража да участват в състезания. Някои от тях го правят със завидно постоянство и с впечатляващ успех! Сигурен съм, че и тази година ще бъдам затруднени да изберем победителите. Но за нас всяко дете с одобрена номинация е вече победител” – сподели учредителят на едноименната фондация, звездата на „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов.

До момента са одобрени общо около 570 номинаци, все още не е приключило второ ниво на преглеждане на всички постъпили: “През последните две седмици на декември подаването на номинации бе много засилено, а половината от номинациите бяха получени през последните два дни на кампанията” обобщи Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондацията. „Благодаря на всички, които про-боно работиха за тази тежка кампания включително в празничните дни! Както и на хостинг компанията HostBulgaria, на която по всяко време на денонощието и се налагаше да разширява дисковото пространство на уеб-сайта.”

След приключване на обработването на номинациите ще се съобщи крайният им брой и ще се предоставят на избраното жури за оценяване.

За валидни са приемани само онези постижения, за които има издаден официален документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Други изисквания към тях бяха те да са за 2009 г. и в съответните области – Наука, Спорт, Изкуства и Социална дейност, от участие в състезателни форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Има установен, подробно разписан ред, по който се извършваше номинирането и неговото нарушаване доведе до отпадането на част от номинациите по административни причини.

Проект 2009 включва и децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондация „Димитър Бербатов“ е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България и да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница.

Проектът “Награди за успелите деца на България” е детайлно разписан в собствен уеб сайт, качен на сайта на фондацията www.dberbatov.org.

Основната цел на проекта е да създава нагласа на уважение сред подрастващите към успеха, дължащ се на талант и усилия. Годишните награди са доказано успешно средство да се оценят дългосрочни постижения и да се поощри по-нататъчното развитие на победителите. От Фондацията с радост констатират, че децата приемат „Награди...”-те като изключително престижни и че техният стремеж не е толкова да бъдат първи в това своеобразно състезание, а да бъдат част от общността на изявяващите се деца, всяко едно от които е с призово място поне в едно състезание през годината.
Димитър Бербатов е идол на подрастващите и пример за човек,  успял с талант и труд да сбъдне детската си мечта. Това е възможност да се влияе положително на децата да насочват енергията си в градивна посока.
Проектът “Награди...” – 2009 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и на Агенцията за българите в чужбина и с официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, bTV, FoxLife, в. “24 часа”, интернет портал Dir.bg и Emigrant-bg.com. За проекта про-боно работят компания е//маркетинг, ПР агенция „Юнайтед Партнърс” и РА „Сачи&Сачи”.

За Фондация “Димитър Бербатов“:
Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя като организация за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.






Ключови думи: България, фондация, димитър бербатов, Bulgaria, foundation, Dimitar Berbatov,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |