В новините
 
03.02.2010 06:26   Новината е видяна 6212 пъти
Константин Гребенаров се запозна на място с проблемите на Царевската и Карнобатска болници

Областният  управител Константин Гребенаров посети днес Община Царево и се срещна с кмета Петко Арнаудов. Темата предмет на разговора между двамата бе бъдещето на общинската болница. В началото на срещата Арнаудов изложи пред губернатора съображенията, поради които смята, че болницата не трябва да бъде затваряна. В отговор Гребенаров сподели, че Специализираната болница за активно лечение по вътрешни болести – Царево /СБАЛВБ/ е успяла да покрие само една единствена клинична пътека, на базата на която все пак е успяла да сключи договор със здравната каса. Покриването на клиничните пътеки е критерият, по който се определя качеството на медицинските услуги в съответната болница.

Областният добави още, че в случая е важно в Общината да бъде изграден медицински център, който да поема и реагира бързо и адекватно на спешните случаи. След срещата с царевския кмет Гребенаров посети и самото болнично заведение и проведе разговор  с управителя му д-р Николай Гавраилов.

Преди два  дни губернаторът проведе такава среща и с кмета на Карнобат Георги Димитров. В разговора си с него областният сподели: „Като кмет на Общината Вие сте длъжен да се грижите за интересите на жителите на Карнобат, както аз от своя страна съм длъжен да се грижа за доброто на жителите в цялата бургаска област. Ето защо се надявам, че разбирате необходимостта и ползата от настоящата здравна реформа, която ще подобри качеството на здравеопазването. Хората се нуждаят от бърза и адекватна помощ при случай на спешна нужда, такава ще им бъде осигурена с изграждането на спешни центрове с нужната апаратура, специалисти и реанимобили. И сега когато се наложи да се лекуват, те търсят специалисти и помощ в големите болници – там където има необходимата апаратура и кадри за провеждане на добро лечение.

Всички се оплакваме от качеството на здравеопазването, а когато се прави нещо за да се подобри то - каквато е новата здравна реформа се всява излишна паника сред населението и започваме да се оплакваме и протестираме.

Провел съм  редица срещи и в министерство на здравеопазването, говорил съм с директорите на здравните институции в бургаско, взели сме всички необходими мерки и имаме пълна готовност, при евентуално затваряне на някои болници в областта, да осигурим достъп на хората до правото им да получат нужната медицинска помощ.”




Ключови думи: Гребенаров, Царево, болници, здравеопазването,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |