В новините
 
02.08.2010 08:54   Новината е видяна 5071 пъти
Кметът поздрави младите бургаски математици за успеха в Южна Корея
Кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещна днес в кабинета си възпитаниците на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” в града, които завоюваха третото отборно място на международното състезание в Южна Корея.
По време на срещата бургаските ученици разказаха за своя успех и показаха престижните медали и специалната купа за принос към състезанието, връчена им от домакините. Призът е за 6-те задачи, ползвани в надпреварата, чиито автори са учители от Природо-математическата гимназия.
Деветокласниците Тодор Марков и Деница Райкова се завърнаха със сребърни медали, а с бронзовите отличия се окичиха Мария Николова и Вяра Христова. Малките участници, в групата до 13 години Даниел Рохов, Диян Димитров и Мария Делякова от 5 клас заели престижното 4-то място. Това е безспорен успех, тъй като петокласниците е трябвало да решават задачи за 6 клас.
Кметът Димитър Николов поздрави младите ни математици с безспорния успех в поредната олимпиада по математика и им пожела да продължават и занапред да покоряват световните върхове в най-точната наука.
В края на срещата градоначалникът обяви, че в момента общинска администрация подготвя документацията по учредяване на общински фонд за подпомагане на даровити деца в Бургас. Въпреки трудните условия и кризата Община Бургас ще намери възможност да подпомага изявите на талантливите бургаски ученици и участието им в международни състезания и олимпиади. Дейностите по създаване на фонда трябва да бъдат финализирани до началото на новата учебна година.






Ключови думи: Община, Бургас, Димитър Николов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |