В новините
 
06.08.2010 15:06   Новината е видяна 5048 пъти
Гребенаров: Немога да рискувам здравето и на един човек дори
Министърът на финансите Симеон  Дянков и Областният управител Гребенаров се срещнаха с протестиращите в гр. Черноморец. В кметството на гр. Черноморец, община Созопол се проведе среща между финансовият Министър Симеон Дянков, областният управител Константин Гребенаров, народните представители от ГЕРБ Иван Алексиев и Стоян Гюзелев с представители на местното население, кмета на Черноморец и общински съветници.
Повод за срещата бе заповедта за забрана ползването на плаж Вромос, която преди броени дни издаде областният управител.
Два бяха основните въпроса, които тревожат местното население.
На въпроса „Има ли връзка между издадената заповед и проекта „Бургас – Александруполис”, Симеон Дянков категорично заяви, че промяна в становището на правителството относно проекта няма и заповедта не свързана по никакъв начин с него. Дянков пое ангажимент да бъде събрана пълна информация относно плажа „Вромос”, дори ако се наложи  да бъдат направени повторни замервания.
От своя страна Гребенаров обясни на присъстващите, че заповедта е издадена на базата становищата на редица  компетентни институции, според които има повишаване на радиационния фон до два пъти.
„Като местен жител, който е запознат с проблемите в туризма, с неохота издадох настоящата заповед, но не мога да замълча и да рискувам здравето на хората, при условие че редица компетентни институции посочват, че проблемът със замърсяването на плажа не е окончателно решен и той е опасен за здравето на хората.”

Колеги,
В 15:00 часа в /зала 2-ри ет./ на Областна администрация областният управител Константин Гребенаров ще се срещна с кмета на Черноморец, общински съветници, еколози, местни жители. Губернаторът ще ги запознае със становищата на компетентните институции, на базата на които е издадена настоящата му заповед.





Ключови думи: Симеон Дянков, Гребенаров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |