В новините
 
31.10.2010 08:25   Новината е видяна 5361 пъти
МЛАДЕЖКИ ЧЕРНОМОРСКИ ФОРУМ

По повод 31 октомври – Международния ден на Черно море, МЛАДЕЖКИ ЧЕРНОМОРСКИ ФОРУМ организира дискусия под надслов: „Урок за Черно море – моето, твоето, нашето“. Събитието се проведе в Конферентната зала на ресторант „Младост“ при ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас на 29 октомври 2010 г. освен почетният член на организацията – доц. Маруся Любчева, гости на проявата бяха директорът на Професионална гимназия по туризъм – Бургас г-жа Станка Узова и помощник-директорът по УВД на ПГТ г-н Павлин Генов.
 В своето изложение доц. Любчева запозна младите хора с европейската визия за Черно море и Черноморския български регион  на страните от ЕС. Младите хора с интерес изслушаха информацията за проблемите и достиженията на България и страните от Черноморския басейн в опазването и изучаването на уникалното биоразнообразие на нашето море. Изказаха се различни становища и бяха споделени наблюденията на младите хора в тази насока.
 Дискусията даде възможност за сблъсък на различни виждания за проблемите и задачите, които жителите на българското крайбрежие трябва да решават, за да превърнат Черно море, не само в туристическа дестинация, но и в част от културните, историческите и археологическите маршрути на Европейския съюз.
 Бяха посочени и набелязани следващите стъпки в дейността на Черноморския институт и Младежкия Черноморски форум, които работят заедно по редица съвместни начинания.
 Членовете на Младежкия Черноморски форум изказаха своята увереност, че подобни начинания са изключително полезни, защото дават възможност да бъде чут и гласът на младото поколение, което би искало да изгражда света, в който ще живее, според собствените си нестандартни, но необременени от рутината на годините и натрупания жизнен опит, виждания.




Ключови думи: Черно море, море, Бургас, Черноморски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |