В новините
 
24.01.2011 11:02   Новината е видяна 7055 пъти
Марияна зарязала Борислав и Габи заради бразилец

Целият Айтос и близкото село Лясково, където живее Ганка Калчева – баба на отведеното вчера в Лондон 7-годишно дете, са настръхнали срещу майката Марияна Начкова Алексиева. Хората застават зад бащата на момиченцето Борислав Калчев и твърдят, че почват подписка в защита на покрусения баща.

„Познаваме човека – много честно момче, той и родителите му гледаха три години тук детето без да се отделят от него, бяха му създали перфектните условия“, казват всички, които го познават.

Борислав разигра истински екшън с жива верига на Бургаското летище вчера, опитвайки да попречи на самолета да излети.  Абсурдното в случая е, че и двамата родители имаха съдебни решения в своя полза – Марияна от лондонски съд, а Борислав от Айтоския.

„Момиченцето е родено в Лондон, но не е английски поданик – то и родителите му са български граждани, потресена съм от бездушието на нашите власти, защото  разрешиха на Марияна да излети с внучката ми, погазвайки родното законодателство“, недоумяваше вчера Ганка Калчева, която доскоро е работела като деловодител в Айтоския съд. Сега е безработна.

Историята на Борислав и Марияна (и двамата са на 30 години) започва още докато са ученици в селскостопанския техникум в Айтос. За Лондон, преди 10 години, пръв заминава Борислав, а после взема при себе си и приятелката. Три години по-късно там се ражда Габи, двамата нямат брак.

 „Синът ми работеше там като електротехник – той плащаше наем, облекло, храна – всичко, за да е доволна Марияна. Тя обаче един път не го нахрани това дете, не го приспа с ласка, не го облече.Все беше изнервена. Когато поотрасна Габи почна да й се противопоставя,  дори не я наричаше „мамо“. За да помогна в отглеждането на внучката, аз близо две години живях при тях – от март 2006 г. до септември 2007 г. Това, което видях беше кошмарно за мен, като майка“, разказва през сълзи Ганка Калчева, която открихме в дома й в Лясково.

През 2008 г. Марияна казала, че има приятел от Бразилия  и дори заминала с него в Южна Америка. Преди това дала съгласие в българското посолство бащата да изведе дъщеричката им в България. Борислав се върнал тук на 21 декември 2008 г. и се устроил в апартамента на родителите си в центъра на Айтос. Майка му и баща му помагали за отглеждането на детото, което сега е в първи клас и е отличничка – има грамота за първо място от олимпиада по математика, по английски език, ходи на модерни танци, пее в училищния хор и тази Коледа печели първото място за красота сред връстничките си.

Бащата междувременно известява Марияна, че е завел дело за попечителство, но веднага след това тя отвръща на удара като сезира социалните власти в Лондон, че детето й е отвлечено. Оттогава досега е пратила поне 20 жалби до нашето МВР срещу Борислав.

На 29 юли м.г. Марияна нахлула в къщата им Лясково, където по това време в двора било и семейството на сестра му д-р Антония Гарванова, съпругът й и техните тризнаци. Габи хукнала към баща си и се вкопчила в него. Закрещяла: „Тате, не ме давайте, не искам с нея в Лондон!“. Марияна блъснала в земята майката на Борислав, от плача на детето и крясъците на майката се насъбрало цялото село, намесила се полиция. Оттогава срещу Марияна имало дело за домашно насилие в айтоския съд.

„Последното й издевателство срещу мен беше в началото на този месец – беше подала сигнал в МВР, че аз нося незаконно огнестрелно оръжие – обискираха колата ми, полицаите преобърнаха цялата къща в Лясково да търсят измислен пистолет, това е страшен тормоз“, разказва Ганка.

Марияна се прибрала в Айтос в края на декември м.г. Тя скроила подобен сценарий и на Борислав. Случката е в навечерието на Коледа. Майката настояла да се срещне с момиченцето и двамата с Борко уговорили среща в Бургас. Той пристигнал с приятел, за да има свидетел, знаел, че може да му погоди пореден номер. Срещата била в „Макдоналдс“, преминала цивилизовано. Борко я качил в колата и я завел до автогарата, за да си вземе обратно  автобус до Айтос. Марияна обаче отказала да слиза и започнала да моли да остане с тях. Тъй като получила отказ, тя набрала тел.112 и закрещяла, че в момента издирван от Интерпол престъпник я отвлича. „Заподозрените“ двама мъже и момиченцето били откарани с полицейски конвой в МВР. Когато почнали да разпитват баща й, Габи не издържала и се разплакала: „Моля ви, не й вярвайте на тази жена, тя си измисля лоши неща за тати“.  Така полицаите разбрали, че са подведени и го пуснали.

Според друга преписка, Марияна се издържала в Лондон чрез изпратени от България  колети, пълни с Виктори и Вайсрой. Търгувала ги на дребно сред български клиенти. За да не я заловят, като получател нейната майка вписвала името на малолетната Габи.

Днес нашият екип опита да разговаря и със сем.Алексиеви, за да чуем и тяхната гледна точка.  Въпреки че бяха у дома си, те не отвориха вратата. Бащата на Марияна бил пенсионер от НХК, а майка й била безработна. Съседите не пожелаха да споделят впечатления от тях като семейство.

Екшънът на Бургаското летище бил предшестван от драматичното отвличане на Габи на 18 януари, докато детето било в час. Марияна нахлула в класната стая и грабнала момиченцето. Учителката г-жа Русинова изобщо не могла да реагира. От стреса Русинова получила нервен шок и била откарана с линейка на „Бърза помощ“, цялото училище било вдигнато на крак. Веднага след това Марияна опитала да качи габи в самолет за Лондон, но тъй като момиченцето плачело и се дърпало, пилотът отказал да излети.

„От 18 януари до 22 януари, когато излетяха, не знаехме къде е внучката ни – всичките й дрешки, обувки, учебници, абсолютно всичко е останало  у дома й и тук при мен, не знам дали изобщо й е купила някакви дрехи. От какво се препитава в Англия не знам, защото с бразилеца са се разделили. Чух, че била продавачка на ножове в някакъв магазин. Ако Габи се разболее с какво ще я лекува. Детенцето се върна при нас слабичко, защото имаше трета сливица. Оперира го най-добрия хирург– д-р Ламбов и за благодзарност от нея този лекар получи само ругатни – бил искал заедно с нас да убие детето й. Докато Габи беше в неизвестност ходихме при врачка.Тя ни каза, че я държали заключена в някаква къща. От 18 януари аз, мъжът ми и Борко не сме мигнали, вече не издържам и съм напълно неадекватна – помогнете ни да намерим Габи и да си я върнем – при нас от нищо не е лишена. Борко днес отново е в Бургас да търси адвокати“, заключи Ганка Калчева.




Ключови думи: Айтос, Лондон, дете, Марияна, Борислав, Габи, летище Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |