В новините
 
11.10.2004 11:26   Новината е видяна 5850 пъти
Млади опрени певци в постановката “Евгений Онегин” на бургаска сцена
Шест млади оперни певци са новото попълнение на солистичната трупа на Оперно филхармоничното дружество в Бургас. Заслуга за това има директорът на културната институция Красимира Костова, която успя да привлече в състава на Операта младите таланти.
Новите имена в бургаската трупа са сопраните Мария Цветкова и Шмилена Найденова, мецосопрана Магдалена Георгиева, Димо Величков – тенор и баритоните Божидар Василев и Кирил Манолов.
“Това са млади хора, с които се гордея че са част от артистичния състав. Те работят много добре и се справят отлично с творческите си задачи. Надявам се че те ще имат една добра кариера” – сподели за Бургас инфо шефът на операта Красимира Костова.
Операта “Евгений Онегин” е премиерното заглавие в афиша на Оперета. Отдавна в репертоара на театъра не е присъствало заглавие от руската оперна класика. Тази творба на Чайковски е била поставяна на бургаска сцена през 1972 година.
Премиерата на “Евгений Онегин” ще е на 13 и 14 октомври . В ролята на Татяна публиката щи слуша и види Людмила Михайлова. Образът на Онегин ще пресъздаде на сцената младият Божидар Василев, а Ленски ще пее Огнян Николов.
Красимира Костова, която е и диригент на постановката сподели, че е работила с огромно удоволствие и вдъхновение върху музиката на Чайковски.
Режисьор на постановката е Александър Текелиев. От началото на този творчески сезон той е назначен в Оперно- филхармоничното дружество и като главен режисьор.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |