В новините
 
05.01.2005 07:26   Новината е видяна 5784 пъти
Бургас е отрязан от програмата "От социални помощи към заетост"
Едва 19 човека са наети от община Бургас по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” за 2005 година. Администрацията е започнала подготвянето на проекта още през есента на миналата година. "Тогава кандидатствахме със 100 човека. Посъветваха ни да ги намалим на 70, а в последствие одобриха едва 19. 5 от тях са за гр. Бургас, а останалите 14 човека са за съставните селища", заяви заместник кметът д-р Атанас Бошев. За 2004 наетите от Общината безработни са били 220 човека, към края на годината те вече са били 160. Редуцирането на бройката не е било мотивирано, уточни още заместник кметът.
Според него социалното министерство измества програмата към частния сектор, тъй като там има повече свободни работни места. "Това е поредният пример за липсата на диалог между централната и местната власт", коментира д-р Бошев. Той допълни, че ако от ведомството на министър Христова бяха съобщили навреме за новите условия, сега ситуацията нямаше да е толкова напрегната.
"Твърденията на кметове и на Националното сдружение на общините в България за 80% съкращаване на националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” не отговарят на истината. Програмата е намалена само с около 15%", заявиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.
От там допълниха, че всички, които са били уволнени от кметовете, могат да започнат работа при друг работодател в общината, който е финансиран по програмата. Достатъчно е да отидат в бюрата по труда. Ако хората не започнат работа веднага, те имат предимство да получат още през януари социална помощ, докато отново бъдат назначени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |