В новините
 
28.03.2024 20:05
Търсене
 
 
04.12.2010
Благотворителна изложба в полза на децата от дом за сираци Св. Николай в Нови Хан
На 9 декември от 19.00 ч. в Арт Галерия АНИМА на ул. „Любен Каравелов”, 58 ще бъде открита изложба с повече от 100 оригинални графики и литографии, които са част от личната колекция на д-р Ернст Юде, председател на Германско-българското дружество „Кирил и Методий” във Франкфурт. Събитието е под патронажа на Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България. Изложбата е озаглавена “Съвършенство в черно и бяло” и приканва да ограничим черното в полза на бялото и подкрепим добрите дела. Замисълът на д-р Юде е реализираните приходи от продажба да отидат в полза на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови Хан. На откриването ще бъде представен документалният филм за Отец Иван и неговите деца с режисьор Джеки Стоев.
30.11.2010
Св. апостол Андрей Първозвани
На този ден празнуват именниците Андрей, Андриян, Андрея, Андро, Храбър, Храбрин, Силен, Адриана, Силка. Андреевден е пряко свързан в народния календар с представите за преход от есента към зимата. Вярва се, че св. Андрей е покровител на мечката и неин заповедник. В много предания се разказва, че той се явява пред хората, яхнал мечка, и прогонва зимата и дългите нощи. Българите наричат празника Едрей, Едринден или Мечкин ден. Според народните възгледи и познания в областта на астрономията на този ден започва нарастването на деня. Православната църква почита днес паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Христа. От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и когато Йоан Кръстител се явил в Юдея, той станал един от неговите ученици. Андрей стоял на брега на Йордан, когато Йоан Предтеча посочил на народа минаващия Исус. Така Андрей тръгнал подир Спасителя и прекарал с него целия ден. След това отишъл да намери брат си Симон (Петър) и му съобщил радостната вест. Оттогава те навсякъде следвали Христос и били свидетели на неговите чудеса, смърт и Възкресение.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |