В новините
 
28.03.2024 23:20
Търсене
 
 
31.07.2009
Уникално дръм шоу и уроци по ударни инструменти на плажа
Уникалното дръм шоу, по-известно като "Фестивал на барабанното и танцово изкуство", с което стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас засега приключи... до септември. Тогава организаторите от Сдружение "Грижа за развитие" ще възстановят блиц курсовете по ударни инструменти. Любители на танците и ударните инструменти бяха добре дошли на 30-ти Юли на бургаския плаж за да усетят какво е да биеш барабаните при това в ритъм със своеобразен импровизиран оркестър. Бургазлии с тарамбуки, джембета и прочее перкусии бяха поканени да дойдат за да вземат участие и да получат някой интересен урок, а за начинаещите без собствени барабани организаторката Александра Найденова и бургаският перкусионист Асен Хайдуков бяха осигурили разнообразни ударни инструменти. И така бургаският плаж под летния театър бе озвучен с най-древни ритми. Барабанист, програмист, дизайнер и случайни зяпачи и ентусиасти включително 6 годишно момиченце, което може да умножи 4х4 със завидна бързина спрямо люде с 4-5 пъти повече годинки, биха тарамбуки и прочее в деня преди петък в продължение на часове. Ретрото бе спряно, напитките бяха сервирани, МАММА АФРИКА бе изтупкана.
30.07.2009
Представиха пред медиите идеите за новия Общ устройствен план на Бургас
Новият Общ устройствен план на Бургас предвижда повече зелени, отколкото урбанизирани нови територии. Това е основното, което представя екипът на сдружението, което взе разработването на лелеяната мечта на архитектите преди няколко месеца със скандал. Проектът за новия Общ устройствен план на град Бургас предвижда в новоусвоените територии да има повече зелени, отколкото урбанизирани площи – съответно 18 срещу 17 %, каквото и да значи това. Изпълнението на заложените параметри, каквито и да са те, ще превърне Бургас в един от най-зелените европейски градове, твърдят някои. След пожълтяването от последните избори, това е нормално и е в естествения хода на годишните времена. С изработката на новия ОУП на град Бургас са ангажирани водещи архитекти, геодезисти и други специалисти, което е нормално. казали са, че новият ОУП дава рамка за развитието на града в следващите 25-30 години. Той предвиждал, най-общо казано, отваряне на Бургас към морето и езерата около него, изработване на модерна транспортна схема, включваща обходи на града, създаване на алтернативни възможности за придвижване вътре в него /например велоалеи/, и прочее бла-бла ... Тези приказки вече сме ги чували, но както се казва, дали с плюеш на ръцете или някой ти плюе в устата - резултатът е обикновено един и същ, важно е шум да става.
12.07.2009
Призракът на уранодобива напомни за пореден път за себе си
В град Бухово край София, район Кремиковци е установено наличие на радиоактивно замърсяване, непосредствено в близост до жилищни блокове – под пешеходна пътека и площадка за игра на деца. В района на замърсяването, без да знаят за опасността постоянно играят деца и преминават граждани. Радиоактивното излъчване на източника е няколко пъти над пределно допустимите дози. За случая са уведомени Агенцията за ядрено регулиране, представителите на местната власт и район Кремиковци, Гражданска защита и НЦРЗ. На 09.07.2009 г. районът беше обграден с маркироващи ленти и знаци за наличие на радиация. По-късно през деня група специалисти от Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране успяха да локализират и изземат източника на радиоактивното лъчение.
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
04.07.2009
С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бур
С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бургас. В нарочно приветствено слово Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас Комисар Васил Едрев подчерта отговорността, която служителите на реда носят на плещите си, както и нуждата от повишаване на доверието от страна на хората в полицейската институция. С поздравителен адрес към присъстващите полицейски служители се обърна представителят на Областното ръководство на “Националния съюз за безопасност и охрана” - г-н Руси Русев. Най-очакваната в тържествената церемония част се оказа награждаването на отличените в организирания от Областна дирекция на МВР Бургас и “Ротари клуб” - Бургас общоградски конкурс за есе, снимка и рисунка по темата “Наркотици”.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |