В новините
 
24.04.2024 11:49
Търсене
 
 
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
27.10.2009
Законодателни промени гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите
Един от главните акценти на проведената от Ръководството на МВР работна среща с Директорите на Главни и Областни дирекции е предлаганите от МВР промени в НК и НПК в случаите на посегателство над полицаи, съобщи Директорът на ОДМВР - Бургас главен инспектор Милен Димитров. По думите му законодателните промени в тази насока ще гарантират по-голяма защита от посегателства срещу полицаите. Предвидено е в НПК да отпадне възможността за съкратен съдебен процес срещу лица, извършили престъпление спрямо полицай, съдия, следовател, прокурор или съдебен заседател. Сред предложенията са и : посегателството срещу служител на реда да не може да се заменя с административно наказание - глоба от 500 лв. /както е по сега действащия закон /, а нанасянето на телесна повреда на полицейски служител, която представлява опасен рецидив, да се наказва със затвор от 10 до 15 години. В момента законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.
09.10.2009
Най-влиятелната книга след Библията е вече на българския пазар
Най-после на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.
30.07.2009
Представиха пред медиите идеите за новия Общ устройствен план на Бургас
Новият Общ устройствен план на Бургас предвижда повече зелени, отколкото урбанизирани нови територии. Това е основното, което представя екипът на сдружението, което взе разработването на лелеяната мечта на архитектите преди няколко месеца със скандал. Проектът за новия Общ устройствен план на град Бургас предвижда в новоусвоените територии да има повече зелени, отколкото урбанизирани площи – съответно 18 срещу 17 %, каквото и да значи това. Изпълнението на заложените параметри, каквито и да са те, ще превърне Бургас в един от най-зелените европейски градове, твърдят някои. След пожълтяването от последните избори, това е нормално и е в естествения хода на годишните времена. С изработката на новия ОУП на град Бургас са ангажирани водещи архитекти, геодезисти и други специалисти, което е нормално. казали са, че новият ОУП дава рамка за развитието на града в следващите 25-30 години. Той предвиждал, най-общо казано, отваряне на Бургас към морето и езерата около него, изработване на модерна транспортна схема, включваща обходи на града, създаване на алтернативни възможности за придвижване вътре в него /например велоалеи/, и прочее бла-бла ... Тези приказки вече сме ги чували, но както се казва, дали с плюеш на ръцете или някой ти плюе в устата - резултатът е обикновено един и същ, важно е шум да става.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |