В новините
 
17.04.2024 01:11
Търсене
 
 
17.12.2009
Покритието на "Гражданска отговорност" остава около критичните 80%
Още през 2006 г. България е настоявала пред ЕС да се промени методологията за изчисляване на покритието по "Гражданска отговорност", става ясно от доклад на бившия финансов министър Пламен Орешарски, разсекретен преди няколко дни. През февруари 2006 г. у нас са пристигнали представители на Европейската комисия, за да проверят мерките, които се вземат за повишавана на обхвата. При всички срещи е било подчертавано желанието той да се смята на база пътни произшествия, причинени от незастраховани автомобили. Това обаче не е прието и досега изчисляването се прави според отчетените застраховки към общия брой регистрирани автомобили. Според доклада само 3.9% от катастрофиралите през 2005 г. автомобили не са имали застраховка, докато общият процент нередовни коли спрямо регистрираните е бил около 30-40%.
12.11.2009
ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ СРАМОТА
Тази събота, 14 ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва историята на 10-ти ноември през погледа на Карло Луканов и Лилия Герасимова. „Много хора ще кажат, че сме се поддали на неустоимия чар на червената буржоазия. Двадесет години по-късно смятам, че можем да си го позволим, защото днес ние сме последните, които могат да мразят синовете и дъщерите на участниците в преврата.” – разказва Мартин Карбовски. – „Още повече този преврат е превратът на децата – младите наследници на силни фамилии са разбрали, че така не може да се продължава и са убедили старците си да махнат видимата причина за застоя – лицето Тодор Живков. Невидимите причини за застоя обаче останаха. Това е последното ни от трите предавания, където, заедно със семейството на убитият по-късно премиер на България Андрей Луканов, създаваме документ как се случи и можеше ли да не се случи 10-ти ноември. Срещаме ви с един безработен принц – принц от миналото, но безработен днес - може би единственият наследник на червена фамилия, който не направи милиони от името и връзките си.”
12.11.2009
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас
Договор за двустранно сътрудничество подписаха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас, по време на визитата на българската делегация в гр.Острава, Чехия. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво. Подписването се осъществи в присъствието на Посланика на България в Република Чехия Здравко Попов и с него се сложи началото на културното и стопанско побратимяване на двете области. При полагането на подписите присъстваха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас.
12.11.2009
Носталгия по Капана
На Ропотамо са направили много правилна спирка, която в нормални условия бихме нарекли капан, но в официални писма си е баш спирка. Две сладурани - една такава и една такава, са основни действащи усмивки в обслужващия екип, а майсторите имат на главите си Онези правилни шапки, които хосят само майсторите в Правилните кръчми. В далечния край на спирката се намира една пещ, която неосведомените наричат камина и там на жарта са полегнали няколко полусухи, пълни с мляно жертвено месо, свински черва. Носи се аромат, който гали пандемичния нос на посетителя и го кара да изпитва удоволствие, натрапвайки мисълта, че де факто кръчмите са просто наследници на жертвениците и не е ясно, дали Цоня Дражева не се е объркала и Бегликташ да е просто един древен хан с кръчма и ложе, което от благоприличие е наречено брачно.
02.11.2009
Безценни артефакти лежат в земите под Несебър
Хиляди безценни и уникални артефакти са скрити в земята, върху която днес се издига Несебър. Това е заключението на археолозите, които работят „на терен” в древната Месамбрия. През последното археологическо лято в некропола бяха открити 650 находки. Само две от тях, като историческа и археологическа стойност, изплащат всички инвестирани от общината средства в разкопките. Едната е червена ваза, използвана са поднасяне на вино, датирана от началото на IV в. пр. Хр., а другата е протоме /керамичен бюст на женско божество/, датирана от същия период. Вазата е с изключитерно прецизен рисунък на грифон, възседнат от менада, застанал срещу сатир. Вероятно е бил изработен от представително ателие в древна Атина, предполагат учените. Протомето е с изображение на женско божество, което се смята за закрилник на продородието, цикличността в природата и на света на мъртвите. Двата експоната са с изключително висока пазарна стойност, сподели ст.н.с. д-р Анелия Божкова от националния Археологически иститут с музей /НАИМ/ при БАН, ръководител на разкопките.
19.10.2009
По повод последните разкрития свързани с отвличането и убийството на Стоян Стоянов – управител на фирма „Гранити” - Бургас
Ръководството и колективът на фирма „Гранити” ООД са потресени от последните разкрития на органите на МВР и Прокуратурата във връзка с отвличането и убийството на нашия скъп приятел и колега Стоян Стоянов. Едновременно с това се отнасяме с изключителен респект, уважение и благодарност към държавните институции и преките участници в разследването, които достигнаха до истината. Зловещата неизвестност за съдбата на Стоян вече година и половина ни държеше в напрежение и тревога. Сега, след окончателната развръзка ни остава единствено неизлечимата болка, но и удовлетворението, че все пак животът на Стоян Стоянов не завърши в небитието, че все пак неговата душа ще намери своя покой, а тленните му останки своя гроб, на който ще можем да свеждаме глави и да си спомняме за него.
17.09.2009
В ГОРЕЩО ИНТЕРВЮ ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПОВДИГА ЗАВЕСАТА НА ШПИОНСКАТА СИ ДЕЙНОСТ В СЕКРЕТНИТЕ АРХИВИ НА ВАТИКАНА
Тази събота, 19 септември 2009 година от 21:50 часа гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е министърът без портфейл на българите в чужбина проф. Божидар Димитров. Пред водещата Венета Райкова-Георгиева той за пръв път повдига завесата около досието и разузнавателната си дейност и прави сензационни разкрития за историята на България. Проф. Божидар Димитров разказва за своята шпионска дейност в секретните архиви на Ватикана, където открива и донася на микрофилми много документи, свързани с българската история. „Хората знаеха какъв съм! Просто имаше взаимно уважение и си играехме играта” – признава той и разкрива системата, която сам си е създал, за да може да проследи и копира колкото може повече налични документи за България в библиотеката на Ватикана. В последствие с българските си колегите обработва тази информацията в научен институт под крилото на Държавна сигурност.
16.08.2009
Виновникът за зловещата катастрофа в Бургас - с 1,5 промила алкохол в кръвта
Във връзка с тежката пътна катастрофа, възникнала около 17.20 ч. на 15.08.т.г. на ул. «Тодор Александров», при която загинаха трима души, от водачът на лекия автомобил «Алфа ромео», с бургаска регистрация - Владо Айрянов, 31 годишен от Бургас, причинил катастрофата, е взета кръв за анализ. От експертизата в кръвта на водача са констатирани 1.50 промили алкохол. Установено е, че Владо Айрянов е придобил правоспособност през 2004 година, като до момента е санкциониран два пъти за управление на МПС без свиделство за правоуправление и са констатирани още 11 нарушения като правоспособен водач, сред които : за превишена скорост, леко пътно транспортно произшествие, три пъти за управление на МПС след употреба на алкохол, шофиране без колан, неносене на «Гражданска отговорност» и др. На 19.06.2006 год. в 22.00 ч. при проверка от служители на «Пътна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас Владо Айрянов е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 1,38 промила. Районен съд - Бургас е наложил глоба в размер на 600 лв. и 4 месеца лишаване от правоуправление. На 01.11.2006 год. Владо Айрянов отново е спрян за проверка от служителите на КАТ, като дрегерът е отчел 1,63 промила. Втората присъда постановена от Районен съд - Бургас е : лишаване от правоуправление за срок от 2 месеца и пробация за срок от 6 месеца. На 10.09.2007 год. Владо Айрянов отново е установен да шофира, след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 0,74 промила, за което от «Пътна полиция» - Бургас му е наложено лишаване от правоуправление за срок от три месеца и глоба в размер на 200 лв.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |