В новините
 
19.04.2024 01:37
Търсене
 
 
16.12.2010
10 години от създаването на школата по стъклопис към МКЦ с ръководител Мария Шурелова
За 10 години школата извървя дълъг път в своето развитие – бяха обучени над 100 деца, някои от които постигнаха завидна техника и създадоха истински малки витражи. Много от децата посещават школата години наред, други избират изкуството за свое бъдеще и се насочват към художествени училища. Всяка година се правят най-малко два пъти изложби и базари ( Коледни, Великденски) в Младежкия културен център, градски художествени галерии, вече традиционно е участието на школата и на ФЛОРА Бургас, за което има получени награди. За ръководителката всяка изложба е повод да зарадва децата, родителите и обществеността с красивите витражни рисунки, които носят много празничност, цветна светлина и истинско изумление от сполучливите детски композиции. На 17.12. (петък) в Младежки културен център ще се открие юбилейната изложба на школата по стъклопис. Участниците, деца от 7 до 14 години и техния ръководител – Мария Шурелова, канят всички любители на изкуството и бившите възпитаници на школата, заедно да отпразнуват юбилея, от 16,30 часа, в изложбената зала на МКЦ. Експонатите ще могат да се откупуват.
24.11.2010
Старт на автоматистрала Хемус
Изменение и допълнение на решение по ОВОС на министъра на околната среда и водите № 166-14/1996 г. , разгледа днес Висшият експертен екологичен съвет към Миниситреството на околната среда и водите, с което бе одобрена реализацията на проекта АМ “Хемус” от км 0+000 до км 8+500, включително прилежащите пътни възли и отклонения. Заседанието беше ръководено от председателя на съвета – зам.-министър Евдокия Манева, в разискванията от страна на неправителствения сектор участваха проф. д-р Мария Златева, председател на Федерация „Интереко 21” и Дончо Иванов – председател на гражданско сдружение „Хармония” и Коалиция за устойчиво развитие. Възложител на инвестиционното предложение е Агенция „Пътна инфраструктура”, до момента частично са извършени строителни работи по насипите, почистване на хумуса, полагане на пътната основа и малките съоръжения.
31.10.2009
Новият плувен комплекс в Бургас - готов до Нова година. Това е и срокът, в който общинските мъже трябва да се научат как се бърка с ръка в джоб, ако общественият мъж е курдисан в костюм
Бъркането в джоб с ръка, когато индивидът е облечен с костюм, става с движение, при което сакото се замята леко назад, и ръката се слага в джоба без пръстите да се свиват много. В никакъв случай не се повдига сакото така, както е показано на снимката вляво. Протоколът на Община бургас е поел инициатива до Нова Година всички да минат специализиран курс в чест на Церемонията, описана по-долу. Новият плувен комплекс в Морската градина на Бургас ще бъде готов до края на годината. С това обещание се ангажираха изпълнителите на проекта от местната фирма "Спа дизайн". Днес обектът бе посетен от кмета на община Бургас Димитър Николов, заместника му Костадин Марков и директора на „Спортни имоти” Живко Иванов. На място бе констатирано, че най-трудоемката част от работата е свършена и леглата на новите басейни са изградени. Предстои грундиране, облицовка и строителни дейности по надземната част на комплекса.
30.07.2009
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората
В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.
02.05.2009
Плувни клубове притеснени, че се подготвя поредната далавера с даване на апетитния имот - плувния басейн в Славейков. От общината дават мъгляви обяснения
Кой ще изгражда басейна в „Славейков?“ Бургас е известен като “морски” град. Точно както и Варна. Би следвало за едно населено място, намиращо се на брега на морето, приоритет да са водните спортове. Говорим за плуване, водна топка и прочее. Във Варна общината се интересува живо от водните спортове и от базите, с които разполагат отборите. Доскоро в морската ни столица също нямаше адекватно място, където спортистите могат да се подготвят и да се кокурентоспособни. Това обаче се промени през лятото на 2008, когато юни отвори врати най – модерният плувен комплекс на Балканския полуостров. С пари от европейски фондове и местни спонсори съоръжението във Варна е първокласно изпълнение и рай за трениращите. За жалост в нашия град ситуацията е различна.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |